Eerste elftal KFCE Belzele

St.vlnr : Rick Motet – Alain Vanden Broucke ( cap ) – Jelle Lippens – Tom De Somviele – Jethro De Zutter – Kenneth Vanhoecke

Z.vlnr : Pieter Steyaert – Pieter Claeys – Arne Cazaerck – Vince Bauters – Denis Sehric .

Eerste elftal, zaterdag 13 Januari 2018

Belzele zet operatie redding verder na derbywinst op Evergem Center

 

KFC Evergem –Center – KFCE Belzele           0-1

 

Deze derby werd als voorop geschoven degradatieduel bestempeld gezien de achterstand op de 4°laatst gerangschikte in 2°A .

 

Het werd een harde maar faire partij waar er weinig mooi voetbal te bespeuren was . Er werd geknokt voor elke meter en de partij ging op en neer .

 

Evergem kreeg via Frudja een open kans op de 15 ° min maar zijn schot ging gelukkig voorlangs . Tien minuten later werd Van Leene op links net voor de grote rechthoek foutief gestopt . Steyaert nam de vrije trap en aan de tweede paal kon Tom De Somviele binnenknikken ( 0-1 ) .

 

Het spelbeeld veranderde weinig tot aan de rust veel gevechtsvoetbal en het spel dat voortdurend stil lag door kleine overtredingen .

 

De tweede helft zagen we een Belzele die meer op de counter speculeerde en dit was bijna succesvol maar jammer genoeg miste Pieter Claeys en de ingekomen Sander Van Driessche de geruststellende 0-2 . Evergem probeerde wel maar was aanvallend onmachtig om onze doelman Alain VDB te bedreigen .

 

We hielden gelukkig stand en de driepunter was binnen . Op die manier komen we dichter bij de middenmoot . We halen 6 op 6 en verwachten

Volgende week de leider Adegem in de Doornstraat . Zij zullen een extra gemotiveerd Belzele op hun weg vinden !

Voor deze wedstrijd zijn Pieter Steyaert en Tom De Somviele geschorst .

Arne Cazaerck eindelijk terug uit schorsing en Ben Nuytinck komen er terug bij .

 

Vrijdag is er onze nieuwjaarsreceptie in de kantine vanaf 19u00 dit wordt gecombineerd met een walking Diner naar aanleiding van onze jaarlijkse Pralinenverkoop .

 

Vanwege de verslaggever , Koen Cazaerck GC .

Eerste elftal, zondag 7 Januari 2018

KFCE Belzele zet het jaar goed in  !! Eindelijk nog eens winst . Operatie behoud kan starten !!

 

KFCE Belzele – LS Merendree 3-0

 

2018 kondigt zich aan als ook de eerste competitiewedstrijd voor onze eerste ploeg . Tegenstander gisteren is een gevestigde waarde in 2°A en die qua klassement ver onder zijn kunnen geklasseerd staat met name LS Merendree .

 

De kloof tussen beide ploegen bedroeg 10 punten en zoals we eerder vermeldden was het een uitgelezen moment om dichter bij het peloton van de middenmootploegen te komen .

 

De match op een zwaar maar toch redelijk bespeelbaar veld,  begon zeer afwachtend en beide doelwachters waren attent met als gevolg dat de rust werd bereikt met een brilscore .

De tweede helft hadden we windvoordeel en we zagen een agressiever spelend Belzele die de oranje-blauwe defensie onder druk zette .

 

Iedereen bij de onzen wou hun coach Guy Van Durme de overwinning als nieuwjaarscadeau geschenk doen en dat was duidelijk zichtbaar .

 

We kregen loon naar werken en op de 65 min kon Pieter Steyaert enig mooi op voorzet van Ben Nuytinck binnenkoppen ( 1-0 ) . Merendree dreigde een paar keer maar onze verdedigers met sluitstuk Alain VDB gaven geen krimp .

 

De verlosser was Pieter Claeys die met twee doelpunten één met het hoofd op voorzet van terug Ben Nuytinck ( 2-0 ) en vervolgens een lage schuiver naast de Merendreese doelman de eindscore vastlegde( 3-0 ) ( 85° en 88° ) min .

 

Volgende week zaterdagavond 19u wacht de derby op Evergem Center . Het moment om de eerste keer dit seizoen eens 6 op 6 te pakken en koers te zetten naar die 4 ° laatste plaats die nu iets dichter komt maar toch nog ver af is .

 

Minpuntje gisteren is dat Ben Nuytinck zijn 3°gele kaart voorgeschoteld kreeg en vervolgens geschorst is voor die derby .

 

Samen met Arne Cazaerck die zijn laatste schorsingswedstrijd uitzit missen we wel twee smaakmakers maar dit wil niet zeggen dat we ten volle voor de 3 punten gaan indien we met dezelfde ingesteldheid en grinta spelen als tegen Merendree .

 

We recupereren wel Jens Malysse die wegens verplichtingen er zondag niet bij kon zijn .

 

Vanwege een gelukkige verslaggever,

Koen C .

 

Eerste elftal, zondag 17 December

SKDJ Lovendegem - KFCE Belzele  4-2

 

De thuisploeg pakte onder aanvoering van hun twee " zwarte parels " Antwi Manu en Annor Emmanuel met een goede eerste helft uit . Deze twee waren voor Belzele bij momenten ongrijpbaar en zij maakten het verschil .

 

De eerste 20 min konden de onzen gelijke tred houden met de geel-blauwen en hadden wij zelfs meer balbezit .

 

Offensief waren we terug nergens en dat kon men bij Lovendegem niet zeggen . Dank zij 2 doelpunten van Antwi Manu waarvan één onder de vorm van een vroegtijdig Kerstgeschenk en ééntje van diens broer Annor stonden de droge 3-0 cijfers op het bord .

 

Na de rust liet SKDJ het tempo wat zakken en Belzele kwam meer en meer in de wedstrijd . Rond de 62°min kon Jelle Lippens na een goed getrapte hoekschop van Ben Nuytinck de 3-1 met het hoofd aantekenen .

 

Met de inbreng van Vanhoecke en Bauters konden we offensiever iets meer dreigen maar de 3-2 kwam er niet .

 

In de slotfase besliste uitblinker Antwi Manu met zijn 15°doelpunt van het seizoen en derde van de dag voor de 4-1 . Iets later verzachtte Pieter Claeys de nederlaag nog wat met de 4-2 met een intikker na een voorzet op links .

 

 
Belzele speelde zonder de geschorste Arne Cazaerck die er tegen Merendree en Evergem Center tevens niet bij zal zijn . Flor Goethals en Rick Motet zijn nog geblesseerd . Nuytinck pakte geel maar is nog niet geschorst voor de volgende wedstrijd .

 

 
Eventjes tijd om alles op een rijtje te zetten en te bezinnen over de heenronde die we als derde laatste afsluiten .

 

Samen met Assenede en Evergem Center behoren we tot de slechtste van de klas en we weten dat er dringend punten moeten gepakt worden na de jaarwissel . We starten in 2018 met een thuiswedstrijd tegen Merendree die juist boven ons staan maar wel 10 punten meer tellen . Het is nu de opdracht op de punten thuis te houden en de kloof tot 7 punten te herleiden .

 

We hopen het van ganse harte vooral ook voor Guy Van Durme die na nieuwjaar zijn ex-ploeg terug ziet aan de  Doornstraat .

 

 

 

Vanwege de GC , Koen Cazaerck

 

 

*************************************************************************

Eerste elftal, zondag 03 December

KFCE Belzele – FC Assenede    1-1  

 

Voor KFCE Belzele was het gisteren een uitgelezen moment om nog eens aan te knopen met de overwinning tegen rode lantaarn FC Assenede .

Onze spelers waren nochtans gemotiveerd en gefocust om de drie punten thuis te houden en op die manier wat dichter te kruipen naar de buik van de rangschikking. Het is echter anders uitgedraaid dan we hoopten want ons eeuwig probleem waarmee we dit seizoen kampen stak terug de kop op : Scoren !!! .

Belzele had terug veel balbezit en was voortdurend op de speelhelft van de tegenstrever te vinden maar werd vooral gedwarsboomd door een zeer sterk keepende Giovanni Bonne die op pogingen van Cazaerck, Claeys en De Somviele telkens onschadelijk maakte met mooie reddingen .

Assenede van zijn kant kon éénmaal gevaarlijk dreigen maar Alain VDB hielde tevens zijn netten schoon . Ruststand 0-0 ( ongelooflijk maar dit was al de 10° maal op 14 wedstrijden ) .

Na de koffie kwam Assenede gedreven uit de kleedkamer en zette onze verdediging onder druk ? Dit loonde want op de 53 min werd de vinnige en bedrijvige Tom Maes op Links in de diepte gespeeld . Deze kon gepast voorzetten en Nooteboom kopte het leder tegen de netten : 0-1 .

Belzele was even het noorden kwijt en gedurende een 15 tal minuten kregen we weinig te zien . Met nog  een goede 20 min op de klok

Zette wit-zwart nu alles op alles om toch maar een keertje dat doelpuntje te maken. Ondertussen had Bonne terug pogingen van Steyaert, Claeys en Lippens uit zijn doelvlak geranseld en lukte het niet direct om te scoren.

Toen Steyaert op de 77°min Van Leene lanceerde kwam Brent oog in oog met Bonne te staan en kon hij de Asseneedse goalie eindelijk verschalken : 1-1 .

Het was nu van “ erop en erover “ maar het laatste kwartier veranderde ondanks de druk niets aan de score . We mochten zelfs nog een kaarsje branden op de 90 min toen Assenede bij een laatste tegenaanval de dwarsligger trof .

Tom De Somviele pakte een tweede gele kaart en komt op scherp te staan .

 

Conclusie : Met een puntje schieten we terug niets op . Scoren blijft moeilijk ondanks de grote inzet . Zondag de laatste wedstrijd van de heenronde moeten we naar KVV Zomergem die stevig in de middenmoot staat . We doen dit zonder Arne Cazaerck die zijn eerste strafzondag van drie speeldagen uitzit na de rode kaart op FC Kleit . De blessures van Motet, Goethals slepen zeker nog aan tot begin volgend jaar . Voor Vanhoecke en De Zutter zit de kans op spelen er komend weekend hopelijk wel in .

Proberen de volle drie punten te pakken bij de Mickeys zou de eerste ronde iets meer kleur geven . Traditioneel spelen we daar doorgaans een goede partij met puntenwinst . Draaien met 12 punten is verre van goed maar het zou het begin kunnen zijn van een remonte , dit zijn de verwachtingen voor zondag 10 december .

 

Met sportieve groeten,

Koen Cazaerck, GC en verslaggever .

*************************************************************************

Eerste elftal, zaterdag 25 November

 

FC Meetjesland – KFCE Belzele 5-2

 

Zaterdagavond ontving FCE Meetjesland de 14de in het klassement met name ons KFCE Belzele in het Roger De Vlaeminck Stadion.

 

Bij de thuisploeg stond Jocque opnieuw aan de aftrap en ook Peric en Longueville stonden in de basis.

 

Onze coach Guy Van Durme kon dan weer opnieuw rekenen op Sehric maar we misten wel nog Vanhoecke , Motet, Malysse , Goethals en De Zutter allen nog geblesseerd. 

 

Bram Van Eenaeme keerde samen met Ben Nuytinck terug naar zijn ex-club en zag een wedstrijd met 2 gezichten: 'We begonnen zeer zwak aan de wedstrijd en dat leidde meteen tot de 1-0 via topschutter Kiran. We knokten ons via Claeys vrij snel terug in de wedstrijd, maar gaven in de eerste helft nog 3 doelpunten in geschenkverpakking weg. Kiran Can maakte daar handig gebruik van en scoorde maar liefst 4 keer in 1 helft.'

 

De bezoekers leken uitgeteld, maar tapten na de pauze uit een ander vaatje. 'Ondanks de achterstand bleven we gemotiveerd en drukten de thuisploeg volledig weg,'. 'Na 5 minuten kon Nuytinck de 4-2 aantekenen en begonnen we er opnieuw in te geloven. Nuytinck speelde overigens een uitstekende partij tegen zijn ex-club. Hij strooide nadien nog met assists, maar onze spitsen konden ze jammer genoeg niet verzilveren.'

 

​Na de rode kaart van Kiran (hij zou gereageerd hebben op een opmerking aan zijn adres tov Vince Bauters die hij een tik in het aangezicht verkocht), begonnen wij er opnieuw in te geloven. Maar thuisdoelman Kim De Paepe had onder andere een schitterende redding in huis en voorkwam zo de aansluitingstreffer. Meetjesland hield uiteindelijk stand en kon in de slotfase zelfs nog een 5de keer scoren via Arnold toen iedereen van Belzele mee ten aanval trok om toch maar de aansluitingstreffer te scoren.

 

Doelpunten: 4' Kiran 1-0, 10' Pieter Claeys 1-1, 19' Kiran 2-1, 23' Kiran 3-1, 41' Kiran 4-1, 50' Ben Nuytinck 4-2, 94' Arnold Ngieme 5-2

 

 

Rood: ​70' Kiran (Meetjesland) en nog 3 x geel voor 3  Eeklonaars . Belzele nam geen enkele kaart .

 

 

Volgend weekend wacht er ons een cruciale thuismatch tegen rode lantaarn FC Assenede . Het is nu van moeten om eindelijk na 0 op 12 eens punten te pakken . Uit de ziekenboeg hopen we Vanhoecke en Malysse te recupereren . Met de inzet die we tijdens de tweede helft toonden op

 

Meetjesland moet dit lukken . Vooral zien dat we de focus houden in het begin van de wedstrijd en dat onze nochtans solide verdediging het achteraan goed kan organiseren . Nu alleen nog beter en vooral efficiënter de weg vinden naar het doel met hopelijk een positief resultaat tot gevolg . Deze week vooral goed trainen en allen met volle inzet en gemotiveerd toeleven naar zondag dit is de boodschap !!!

 

 

 

Vanwege , GC Koen Cazaerck .

*************************************************************************

 

Eerste elftal, zondag 19 November

KFCE Belzele - SK Maldegem  0-2

 

Geen verslag deze maal . Was niet aanwezig op de wedstrijd .

  

 

Grtjs, Koen

 

*************************************************************************