Wedstrijdverslag KFCE Belzele - FC Goalgetters St.-Laureins

Wedstrijdverslag            7°competitiematch                                                       Datum : 13/10/2019

“ KFCE Belzele houdt co-leider in bedwang !! “

KFCE Belzele – FC Goalgetters St.-Laureins             0-0

Gisteren kregen wij het bezoek van de medeleiders in de rangschikking met name “ Sente “ (volksnaam voor Sint-Laureins ) .

Als ongeslagen ploeg die makkelijk scoort e die vorige week het sterke Sleidinge met 5-2 wandelen stuurde, moesten wij extra op onze hoede zijn en wachtte ons een moeilijke partij Thuis echter kunnen we altijd iets meer en onze jongens waren super gemotiveerd om” de goalgetters “ puntenverlies aan te smeren .

De wedstrijd startte onder dreigende onweerswolken en er stond een stevige wind die het spelbeeld beïnvloedde vooral voor wie windvoordeel en tegenwind had . Belzele begon tegen de hevige wind in en speelde kordaat en goed georganiseerd . We zagen direct dat de bezoekers zich niet in hun dagje voelden en van hun kant uit waren er weinig gevaarlijke doelkansen te zien . Belzele schiep echter wel mooie gelegenheden om op voorsprong te komen : Malysse op hoekschop , een schot-voorzet van Goethals belandde op de deklat en Arne Cazaerck trof op een haar na raak toen een strakke vrije trap rakelings hard net boven de dwarsligger zoefde ! De rust werd bereikt met een brilscore en met in de tweede helft windvoordeel verwachtten we van onze zijde nog meer druk .

Na de herneming zagen we inderdaad Belzele iets meer op de helft van de roodhemden die er nu en dan toch gevaarlijk uit kwamen maar deze acties werden door onze stoere verdedigers en attente doelman onschadelijk gemaakt . We hadden terug enkele kansen via Oduro maar een onbevreesde doelman De Muer kwam telkens gepast tussen en weg waren de kansen . Enkele goed aangesneden hoekschoppen via Cazaerck leverden nog spanning op maar zowel Lippens als Oduro konden niet scoren . Diep in de tweede helft redde Alain VDB de meubelen toen de immer gevaarlijke en behendige “ Good Old “ Tommy Jacobs op links zich voorbij Tom De Somviele werkte maar  gelukkig op onze kapitein besloot en het uiteindelijk een scoreloze namiddag werd .

Wij blij met het punt, al zat er beslist meer in,  we kregen tenslotte de beste kansen en St- Laureins teleurgesteld vermits zij met een overwinning alleen leider konden worden door het gelijkspel van Drongen zaterdagavond op Meetjesland .     

Nog te vermelden dat een verdienstelijke Jelle Lippens zijn derde geel dit seizoen kreeg en vervolgens geschorst zal zijn volgende speeldag namelijk op het terrein van SKDJ Lovendegem . Seba Van De Sompel  komt terug uit schorsing en Maxim De Baerdemaecker is nog steeds out met een heupblessure .

Belzele speelde met :

Van Den Broucke – De Somviele – Lippens – Malysse – Cazaerck – Schauvliege – Van Eenaeme – Goethals – Lecluyse – Oduro – Van Leene .       Res : Westelinck – Verclyte – Van Driessche – Ligthart

Verslag : GC Koen C.

Wedstrijdverslag KFC Evergem - KFCE Belzele

Wedstrijdverslag            competitiematch            6

Datum : 05/10/2019

“ Derby draait uit op een billijke broederlijke puntendeling !! “

KFC Evergem Center – KFCE Belzele  1-1

Onze eerste competitiewedstrijd op zaterdagavond  en tevens de eerste derby van de 6 te spelen in 2°provinciale dit seizoen .

Altijd iets speciaal een wedstrijd tegen Center . Nu deze partij was geen hoogstaande vertoning maar kende toch zijn spannende momenten . Een eerste helft met veel zenuwachtig en onverzorgd voetbal waaraan de supporters zich weinig konden opwarmen  . Het was duidelijk dat beide ploegen schrik hadden te verliezen en speelden kort op de bal waardoor er ook weinig ruimte aan elkaar werd gegeven . Dus aan de rust bleef een logische 0-0 op het scorebord  af te lezen .

De tweede helft was een veel aangenamer en zeker op het einde toch wel de moeite om het te aanschouwen .

Evergem dreigde een paar keer via het broederpaar Kesteloot en langs onze kant  kregen we ook enkele mooie kansen  maar scoren lukte nog niet . Tot op de 51° minuut Arne Cazaerck op links in de diepte werd gestuurd op  een counter  en een Evergemse verdediger mooi omspeelde . Arne bracht de bal perfect voor doel waar  de vrijstaande Alexander Oduro keeper Mestdagh het nakijken liet . Belzele op voorsprong met een opdracht dit vast te houden . Deze gedachte werd al vlug weggeveegd want nog geen 10 minuten later was Sammy Kesteloot er als de kippen bij om een hard schot van Kevin Roeland, die onze keeper Alain VDB afweerde,  in één tijd kon afwerken 1-1 (60°m) .

Met nog een half uur voor de boeg zagen we langs beide kanten meer uitgespeelde kansen dan over het eerder gespeelde  uur .

Evergem kreeg kansen via Kevin en Sammy Kesteloot maar telkens werden die onschadelijk gemaakt door onze verdedigers en kapitein Alain VDB . Langs Belzeelse zijde noteerden we enkele gevaarlijke acties via Cazaerck en Oduro . Deze laatste werd op 5 minuten van  het einde door Flor Goethals op rechts aangespeeld , kneep handig naar binnen ontweek twee verdedigers en besloot rakelings aan de verste paal naast . Dit kon de winning-goal worden maar jammer genoeg bleven de bordjes in evenwicht tot aan het eindsignaal .

Nog te vermelden dat een hard werkende Seba Van De Sompel tweemaal geel kreeg op de 88° minuut na een onterechte gefloten overtreding  met daarop een ongelukkig wegwerpgebaar naar de scheidsrechter . Sebastien  is er dus niet bij volgende week thuis tegen co-leider Sint-Laureins .

Belzele speelde met :

Van Den Broucke – De Somviele – Lippens – Malysse – Cazaerck – Schauvliege – Van Eenaeme – Goethals – Van De Sompel – Oduro – Van Leene .

Res : Westelinck – Verclyte – Van Driessche – Lecluyse

Verslag : GC Koen C.

Wedstrijdverslag KFCE Belzele - KVV Zomergem

“ Belzele bezorgt Zomergem koude douche !! “ 

 

Wedstrijdverslag  zo 29/09/2019           (5°competitiewedstrijd)

 

KFCE Belzele – KVV Zomergem            3-2

De weerman had het voorspeld , het beloofde een natte en winderige zondagnamiddag te worden  in de Doornstraat .

Het aantal supporters was ook al niet om over naar huis te schrijven want het ruige weer en het WK wielrennen hielden meerdere kijklustigen thuis gekluisterd aan hun tv-scherm .

Na de afstraffing vorige week op Drongen moesten onze jongens iets goed maken . Gericht naar de trainer , de Belzeelse entourage en vooral  naar zichzelf toe . Vandaag zou er terug gespeeld worden met de ingesteldheid en grinta van de openingsmatch tegen Maldegem die succesvol werd afgesloten .

Het begon nochtans zeer slecht want na een kwartier stonden we al 0-2 in het krijt tegen een sterk gestart Zomergem . Een eerste doelpunt ging “ zeer knullig “ binnen nadat een geblokkeerd schot van aanvaller Sam Lescrauwaet door Dries Verclyte in het doel belandde .

Belzele was nog niet goed bekomen of bij een slecht uitverdedigen kreeg Hamad Nabili de bal aan de voet en schoot hij de 0-2 onder onze Captain Alain VDB binnen .

We zagen letterlijk en figuurlijk al de bui hangen en vreesden al voor een nieuwe pandoering maar dit bleek niet waar . Belzele rechtte de rug en Alex Oduro pakte uit met een lange ren op rechts , dribbelde een paar tegenstanders , kwam naar binnen en besloot enig mooi in de linker benedenhoek 1-2 . Belzele kreeg vleugels en zette de Mickey’s onder druk,  die er niet meer uitkwamen . Er volgden enkele goede hoekschoppen via Arne Cazaerck en op één ervan kon Sam Schauvliege de 2-2 aantekenen !

Sam zijn geluk en ook dit van ons  kon niet op,  toen Cédric Lecluyse rond de 34°minuut foutief werd gestuit door Kevin Van De Voorde. Wij kregen een vrije trap op 25 meter en het verdict voor de Zomergemse verdediger was was zeer streng : rood en uitsluiting.  Zomergem met 10 spelers en wij de kans om gevaarlijk te zijn .

Zoals gezegd Sam Schauvliege achter de bal en met een heerlijke hard getrapte krul in de rechter bovenhoek versloeg  hij de bezoekende goalie.

Belzele op voorsprong 3-2 , wat ook de stand aan de rust was .

Na de deugddoende warme koffie had Zomergem windvoordeel en het bleef maar regenen . De partij ontaarde in een harde , bij wijlen lichte schoppartij waarbij de ref duchtig met kaarten begon te zwaaien . Niet minder dan 10 kaarten werden er tijdens  deze confrontatie uitgedeeld daarbij was de stand 6-4 ook in ons voordeel . 6 gele voor Belzele en 3 gele en 1 rode kaart voor Zomergem . Dit alles een gevolg voor het volgens mij onterechte  rode karton in de eerste helft .

Het voetbal gedurende  de tweede 45 min was dan meer een aftellen tot aan het einde . Vooral voor ons kwam het er op aan om onze voorsprong te behouden en de driepunten binnen te rijven . Dit lukte ook want langs beide kanten werden er geen huizenhoge kansen meer opgemerkt ook al zetten de roodwitten nog alles op alles om de gelijkmaker te scoren .

Moe en voldaan konden we vieren en genieten van onze tweede thuiszege dit seizoen wat ons mooi in het midden van de rangschikking brengt .

Volgende week de derby zaterdagavond op Evergem Center die zijn wonden likt na de vernedering van 9-0 op Sleidinge . Zij zullen super gemotiveerd zijn om dit recht te zetten . Hopelijk worden wij niet het kind van de rekening  maar gaan we verder op onze élan om ook aan ’t Lindeken punten te pakken .

 

Belzele speelde met :

Alain Vanden Broucke – Jens Malysse – Tom De Somviele – Robbe Ligthart – Arne Cazaerck – Sam Schauvliege – Cédric Lecluyse – Jelle Lippens – Alexander Oduro – Maxim De Baerdemaecker – Dries Verclyte.

Res : Steven Comeyne – Seba Van De Sompel – Brent Van Leene en Robbe Colpaert .

Vanwege jullie GC , Koen C.

Wedstrijdverslag KVE Drongen - KFCE Belzele

“ Te sterke leiders slaan ongenadig toe !! “

Wedstrijdverslag  zo 22/09/2019        ( 4°competitiewedstrijd )

KVE Drongen – KFCE Belzele    8-2

 

Net zoals 3 jaar geleden hadden wij een “ déja vu  - gevoel “ gisteren op het einde van de wedstrijd . In het seizoen 2016-2017 verloren we als promovendus met 7-1 tegen het toen uit 1°prov. gezakte Drongen .

Dit was voor onze 4°competitiewedstrijd een even erg verdict . Terug 6 doelpunten verschil tussen een veel sneller en vooral efficiënter Drongen en een veel te respectvol en te  traag spelend Belzele .

Onze jongens werden op de 12°minuut al vlug op achterstand gebracht op vrije trap en éénmaal de Leiejongens het gaspedaal wat harder induwden , konden we niet volgen . Nog voor de rust werd het op 10 minuten tijd 3-0 . Een vleugje hoop kregen we toen op de 45°minuut Arne Cazaerck op rechts een hoekschop mocht nemen . De scherp indraaiende bal werd enig mooi door Alexander Oduro met een halve retro binnengewerkt 3-1 .

Na de rust dachten we wat beter in het spel te kunnen komen maar dit was verre van waar want Drongen schakelde nog een versnelling hoger en op de flanken konden we moeilijk volgen en geen mum van tijd stond het 5-1 . Een goedkope strafschop en een lob van kapitein Mestdagh diepten de score verder uit .

We deden er alles aan om toch maar terug dichter te kunnen komen maar kenden daarenboven nog pech bij de afwerking .

Een afgeweken schot van Arne Cazaerck belandde op de deklat en doelman Vervaet hield Oduro van zijn tweede treffer .

Drongen kende verder nog succes met snedige counters en een cadeaugoal op corner . Tom De Somviele kon de pil voor Belzele nog wat verlichten door een tweede maal voor ons te scoren  maar dit was maar een kleine verzachting van de serieuze  aftroeving die wij op het Drongense kunstgrasveld van de titelfavoriet kregen .

Opdracht voor volgende week !! Deze bittere nederlaag zo vlug mogelijk vergeten en ons vooral focussen op zondag want dan krijgen we terug een kanjer van een tegenstrever voorgeschoteld met name VV Zomergem .

Ik denk vooral dat sommigen echt moeten beseffen nu we terug in 2°provinciaal zitten dat er sneller en feller zal moeten gespeeld worden .

 

Wij hopen terug een KFCE Belzele te zien met dezelfde mentaliteit zoals op de openingsmatch tegen SK Maldegem .

 

Iedereen zal er zijn kop moeten voorleggen en vooral spelen als ploeg voor elkaar en met meer overtuiging .

 

Ploeg Belzele :

Vanden Broucke – De Somviele – Verclyte – Malysse – Van Eenaeme – Cazaerck – Lippens – Schauvliege – Oduro - Van De Sompel en De Baerdemaecker .                     

Res : Comeyne – Lecluyse – Gabriël en Colpaert .

Verslag , Koen C

Wedstrijdverslag KFCE Belzele - FC Meetjesland

“ Kermistegenvaller : Verdienden minstens een puntje !! “

Zondag 15/09/2019      3°Competitiewedstrijd

KFCE Belzele – FC Meetjesland             1-2

 

Kermisweekend in Belzele en we moeten het niet onder stoelen of banken steken , we gaan voor de volle driepunter tegen een momenteel puntenloos bezoekend Meetjesland .

Onze coach Guy Van Durme laadde onze spelers goed op om deze match met gezond agressief voetbal aan te vatten want vorige speeldag lieten wij ons wat meedrijven met het spel van DKW en dit brak ons zuur op .

De wedstrijd startte en we zagen al vlug een beter Belzele die probeerde de Eeklonaars te domineren .

Veel echte kansen kwamen er niet en het spelbeeld situeerde zich vooral op het middenveld .

Brent Van Leene moest al vroegtijdig vervangen worden met een pijnlijke knie op de 20°minuut door Maxim De Baerdemaecker en buiten enkele schaarse kansjes konden we tot aan de 40°min weinig gevaarlijke fases noteren .

Toen echter Van De Sompel kort voor de rust in de voeten werd aangespeeld en Seba mooi de bal afschermde,  kon hij met een harde lage voorzet aan de tweede paal Alex Oduro bereiken die zijn tegenstander aftroefde en de 1-0 binnentikte .

 

Rust . KFCE op voorsprong en hopen het te kunnen vasthouden en uitdiepen .

Deze gedachte werd al vlug in de kiem gesmoord want Meetjesland kwam furieus uit de kleedkamers en  hun flankspelers schakelden een versnelling hoger . Dit loonde want in nog geen 10 min tijd wezen de bordjes 1-2 met doelpunten van Pauwels en Krasniqi voor de rood-groenen . Eventjes de focus kwijt bij de onzen en vooral op snelheid gepakt moesten we terug achtervolgen .

Dit deden we ook en gedurende het resterend half uur zetten we de tegenstander vast op hun helft en schiepen we verscheidene kansen . Een duidelijk handspel in het strafschopgebied werd niet gefloten , enkele mooie reddingen van doelman Boelens en het doelhout hielden ons van de gelijkmaker . Het spreekwoordelijk kalf was verdronken en

toen de jonge ref Jeroen Platteau affloot,  boekte Meetjesland zijn eerste overwinning en gingen wij terug met het kleinste verschil onverdiend de boot in .

Nog te vermelden dat de Eeklonaars  het laatste kwartier met 10 speelden na rood voor één van hun middenvelders wegens een zware fout op Jelle Lippens . Ondanks de numerieke minderheid slaagden  zij erin hun voorsprong te behouden .

 Opstelling KFCE Belzele :

 Van Den Broucke – De Somviele – Goethals – Verclyte – Cazaerck – Van Eenaeme – Lippens – Oduro – Van De Sompel – Van Leene

  • Malysse .                            Res : Van Driessche – Schauvliege – De Baerdemaecker en Westelinck .

 Vanwege jullie reporter , Koen C .

Wedstrijdverslag DKW Evergem - KFCE Belzele

“ Terug met de voetjes op de grond “ !

 

Zondag  08/09/19            2° Competitiewedstrijd

 

DKW Evergem – KFCE Belzele              1-0

 

Met volle moed en toch wel zelfverzekerd trokken wij naar het Frank De Beule stadion om er de buren van DKW Evergem partij te geven .

 

Met de mooie overwinning vorige week thuis tegen Maldegem op zak en nog denkende aan de keigoede eindronde  finalewedstrijd  eind mei die we tegen DKW verdiend wonnen  (1-2 ),  zat het vertrouwen goed en iedereen zou er volop voor gaan .

 

Hetgeen we echter op het terrein zagen was zeker niet het niveau dat vorige week ten toon werd gespreid . Tempo te laag en veel slordigheden kenmerkten het Belzeelse spel . DKW was zeker niet de betere ploeg want het werd een eerder hard bevochten duel waarin beide ploegen weinig mooi voetbal toelieten . Er werd op het middenveld voor elke m² grond gevochten en veelal met lange ballen gespeeld zodat beide verdedigingen de afwisselende  pogingen onschadelijk maakten . Dit was zowat het spelbeeld van de eerste 45 minuten . Ruststand 0-0 .

 

Na de rust dreigden we enkele malen langs de ingevallen Oduro maar echte doelkansen konden we dit noemen . DKW bracht ook een nieuwe aanvaller met name Jesse Verdegem . Deze kleine maar aalvlugge spits liet zich al vlug opmerken en onze kapitein Alain Van Den Broucke moest redding brengen met de voet . Het was al vlug duidelijk dat dit een wedstrijd zou worden waarbij diegene die zou scoren de volle buit zou binnenhalen .

Op de 68 min verstuurde ex-Belzelenaar Pieter Steyaert een dieptepas voorbij onze verdediging en Jesse Verdegem was er als de kippen bij om deze kans af te werken en schoof het leder onder de uitgekomen Alain VDB ( 1- 0 ) .

Dit was het sein om achteraan bij DKW nog defensiever te denken en een muur op te trekken . Wij deden er alles aan om de logische gelijkmaker aan te tekenen ,want deze derby verdiende eigenlijk geen winnaar, maar de enkele kansjes die wij nog hadden werden niet verzilverd .

Resultaat : Een Arsenalscore voor DKW en wij het deksel op de neus voor een eerder mindere partij die we volgende week zullen moeten opkrikken want dan krijgen wij op de kermis het bezoek van het puntenloze FC Meetjesland die ongetwijfeld met het mes tussen de tanden komt afgezakt naar de Doornstraat .

 

Belzele speelde met :

 

Van Den Broucke – De Somviele – Malysse – Goethals – Lippens – Van Eenaeme – Cazaerck – Verclyte – Van Leene – Van De Sompel en De Baerdemaecker .

 

Res : Oduro – Van Driessche – Verdegem en Westelinck .

 

 

Verslag , Koen Cazaerck , GC

Wedstrijdverslag KFCE Belzele - SK Maldegem

"Prachtstart van KFCE Belzele "

 

 

01/09/2019                        KFCE Belzele - SK Maldegem   3-2

 

 

Belzele klom vroeg op voorsprong na een snelle ren van Seba Van de Sompel die de nochtans niet zo trage Maldegemse verdediging aftroefde en genadeloos afwerkte op de 9° minuut ( 1-0 ) .

De bezoekers reageerden furieus met een schot op de deklat en vervolgens moest onze captain Alain Van Den Broucke zich reppen op een schot van Kiran Can .

Op de 19°minuut werd Van Leene foutief gestopt net voor de grote rechthoek . Seba Van de Sompel vol vertrouwen achter de bal en met een staalharde trap nam hij de Maldegemse goalie De Baere voor een tweede maal te grazen ( 2-0 ) .

Nog was de euforie bij onze jongens niet over want nog geen twee minuten later stonden de bordjes al 3-0 toen een combinatie Cazaerck-Van de Sompel van Leene door laatstgenoemde enig mooi werd binnengekopt .

Maldegem wist niet waar ze het hadden en waren van hun melk, wie had dat gedacht ?

De geel-roden konden wel nog via een vaardige Kiran Can tegenscoren alvorens van de koffie te genieten 3-1 op de 38°minuut en vervolgens rust .

 

In de tweede helft vertoonde zich op het terrein een wisselend spelbeeld . Maldegem probeerde wel maar kwam niet dichter.

De 4-1 van Brent Van Leene werd nog afgekeurd wegens buitenspel en nog een schot op de paal van Van Landschoot waren de gevaarlijkste fases die we noteerden .

Maldegem kon nog milderen in de 92°minnut toen hun kapitein Bulens in een harrewar voor het doel kon binnentikken .

 

De ref speelde nog 5 minuten over maar Belzele hield zijn doel verder schoon !!

 

Eerste drie punten van het seizoen zijn welverdiend binnen . Proficiat jongens !!

 

Belzele speelde met :

 

Van Den Broucke - Malysse - De Somviele - Cazaerck - De Baerdemaecker - Van Eenaeme - Lippens - Verclyte

Van Leene - Goethals en Van de Sompel . Res : Oduro - Colpaert - Gabriël en Comeyne .