Wedstrijdverslag DKW - KFCE Belzele 14 Okt 2018

Gisteren verkiezingsdag, Kerkbrugge kermis en een nazomertje erboven op.

Alle ingrediënten, gekruid met een groot aantal toeschouwers ,waren aanwezig om als toeschouwer te kunnen smullen van een rasechte derby met de koppositie als inzet in 3° Provinciale A .

 

Het werd geen spektakelstuk met hoogstaand combinatievoetbal en de verwachte doelpunten bleven uit .

Het draaide uiteindelijk uit op een Arsenal score voor de thuisploeg die eerlijk gezegd iets meer het geluk aan hun zijde had dan onze jongens die minstens aanspraak konden maken op een gelijkspel .

 

DKW Evergem - KFCE Belzele  1-0

 

DKW startte het best aan deze topper en had al vlug succes toen het eerste schot op doel in de 7°min door Mathis Gysels met een harde schuiver in de rechterbenedenhoek naast PJ Westelinck werd binnengetrapt .

 

Onze keeper en captain Alain VDB ondervond nog te veel last van een blessure en besloot na de opwarming zijn plaats af te staan aan Pieter-Jan , die op die manier vervolgens voor eerst dit seizoen mocht starten als 1°doelman van KFCE Belzele .

 

Voor de rest van deze wedstrijd kweet PJ zich uitstekend van deze taak en hield hij verder zijn netten schoon .

 

Spijtig genoeg konden wij gedurende het volledige verloop van de match de bordjes niet in evenwicht krijgen en hield pech en vooral een uitstekende thuisdoelman Hautekeete ons van de verdiende gelijkmaker .

 

Gedurende de eerste helft had DKW iets meer overwicht maar in de tweede periode was het vooral Belzele dat het meest dreigender was en voor het doelgevaar zorgde .

 

Spijtig genoeg werd ook deze nochtans "faire" wedstrijd een afknapper voor enkele van onze spelers wegens het echt onnodig en overdreven " met kaarten zwaaien" van de scheidsrechter .

 

Seba Van De Sompel kreeg geel en vervolgens rood wegens volgens de scheids verwijtende opmerkingen en ook Ben Nuytinck werd met met geel bestraft . Het derde geel voor Ben die de volgende match mist .

 

Ook Goethals, Sehric en Lippens kregen " de geelzucht " . Bij DKW slechts 1 geel karton voor Van Cauwenberghe .

 

Nu zondag 21/10 spelen we thuis tegen VC Boekhoute ,kampioen van vorige jaar in 4°A , zonder de geschorste Ben Nuytinck .

 

Brent Van Leene keert terug in de kern hij kon er niet bij zijn wegens familiale verplichtingen .

 

Vanwege jullie reporter ter plaatse , Koen Cazaerck GC KFCE Belzele .

Wedstrijdverslag KVV Bassevelde - KFCE Belzele 06 Okt 2018

KVV Bassevelde - KFCE Belzele                      1-4

Onze eerste zaterdagavondwedstrijd van het seizoen op KVV Bassevelde en het is een voltreffer geworden voor onze jongens die hun beste match van de huidige competitie speelden .

Trainer Guy Van Durme hield zijn toespraak tot de groep langer dan normaal en dit had een goede reden . Guy confronteerde zijn spelersgroep met het feit dat er in de vorige wedstrijden , ondanks een niet onaardige 10 op 15 , met te weinig overgave en algemene inzet vaak te traag werd gespeeld . Tegen Bassevelde eiste hij met aandrang dat er 11 gefocusde strijdvaardige spelers aan de wedstrijd zouden starten en hem niet zouden ontgoochelen later op de avond wanneer het eindsignaal zou klinken .

De ploeg werd op enkele posities gewijzigd . Oduro, De Somviele , Van Trier en De Zutter ontbraken en Baert , Van Driessche en Vandewalle zaten in de 15-kopige kern voor deze avondmatch .

Belzele had de preek van de trainer goed in gedachte en begon met snedig voetbal en zette de Klauwaarts uit Bassevelde direct onder hoge druk . Dit resulteerde in een vroege voorsprong toen een mooie opgezette aanval door Seba Van De Sompel werd afgewerkt 0-1 .

Belzele was in alle opzichten beter en steviger op de bal dan de thuisploeg en iedereen bihj wit-zwart vocht er echt voor wat voor de beloning zorgde op de 37° minuut toen diezelfde Seba Van De Sompel zijn tweede van de avond aantekende door een vrije trap van Ben Nuytinck binnen te koppen .

Iets later werd onze captain Alain VDB  fel aangetrapt boven de voet dit nadat hij bij het uitkomen van zijn doel, buiten de grote rechthoek aan de zijlijn, de bal kon wegwerken . Eventjes vreesde men voor een vroegtijdige vervanging maar gelukkig kon hij terug in het doel plaatsnemen al had hij zichtbaar toch last .

De tweede helft startte en Belzele hield het tempo en de gedrevenheid van de eerste 45 min aan en liet bij wijlen mooi attractief voetbal zien met goede snedige infiltraties . Bassevelde greep geregeld naar het maken van directe fouten met als gevolg dat Ben Nuytinck met een hard gericht schot in de rechter benedenhoek er op vrije trap in de 55°min er 0-3 van maakte .

Onze honger was nog steeds niet gestild en een goeie 10 minuten later terug een vrijschop en de " inkopper " van dienst was Jelle Lippens die zijn eerste van het seizoen aantekende 0-4 .

Onze coach bracht dan drie verse krachten in waaronder ook Steven Comeyne die Alain VDB ( had toch wat hinder vd tik uit de eerste helft ) verving onder de lat . Onze jongens jaagden nog tevergeefs op de 0-5 maar het werd in slotminuten nog 1-4 toen een schoonheidsfoutje,wegens een te kort terugspelen op Steven Comeyne, door een Basseveldse aanvaller werd afgestraft .

Een dikke pluim voor ons volledige eerste elftal die getoond heeft te kunnen spelen voor elkaar, met elkaar en met grote inzet van de eerste tot de laatste van het team .

Een mooi en deugddoend gebaar naar hun trainer die onze boys de komende week zal klaarstomen voor de belangrijke derbymatch op co-leider en titelkandidaat DKW Evergem .

Met deze ingesteldheid terug op het veld verschijnen is de boodschap en dan zal de fusieploeg en tevens buren supergoed moeten zijn om ons puntenverlies aan te smeren .

Als iedereen terug is deze week op training zal er pittig getraind worden en heeft onze trainer allicht een luxe-selectieprobleem om de 15 voor komende zondag aan te duiden .

Vanwege een tevreden GC en reporter , Koen Cazaerck .

Wedstrijdverslag KFCE Belzele - SK Vinderhoute 30 Sept 2018

Het pre-foot etentje was al een voltreffer met een 50 tal eters , nu nog hopen op een driepunter en het zou een geslaagde zondagnamiddag worden in de Doornstraat.

Over de match zelf valt er eigenlijk niet zo veel te zeggen. Samenvattend was het een wedstrijd waarin we SKV volledig domineerden en het nalieten om hen een grotere nederlaag toe te dienen.

De eerste helft heeft onze doelman geen enkele moeilijke bal moeten onschadelijk maken en bevonden we ons constant op de helft van de tegenstrever maar verzuimden we meerdere malen om op voorsprong te komen vooral door te slordig om te springen met de meerdere kansen bij de afwerking, dus een 0-0 stand aan de rust.

Na de koffie hetzelfde spelbeeld : Belzele die Vinderhoute vastzet en druk uitoefent . Met een resultaat tot gevolg toen Ben Nuytinck op vrije trap de 1-0 kon aantekenen.

Belzele gaat verder op zijn élan en een goeie 10 minuten later kan de ingekomen Alexander Oduro de 2-0 binnenkoppen.

Iedereen dacht dat de score nog serieus ging aandikken maar ongeluk bij de afwerking  en een attente Vinderhoutse doelman hield zijn netten verder schoon.

Toch nog eventjes bibberen toen De Pourk de 2-1 kon scoren ( was de bal nu al of niet over de lijn ??? ) op de 84’ minnut maar geen nood deze cijfers bleven op het bord toen ref. Jeroen Platteau de derby affloot.

Samenvattend : Geen hoogstaande partij met een heersent Belzele maar te weinig in de afwerking en in nauwkeurigheid.

Met 10 op 15 mogen we niet mopperen en zijn we goed mee in de linkerkolom

 

Volgende week zaterdagavondvoetbal op KVV Bassevelde  .

 

Vanwege jullie reporter ter plaatse , Koen C.

Koen Cazaerck
trainer
 

Wedstrijdverslag St.-Kruis-Winkel - KFCE Belzele 23 Sept 2018

FC St.-Kruis Winkel  - KFCE Belzele   0-3

Enigszins met een bang gevoel trokken we zondag door de felle buien heen naar de oude Sidmar site waar St.-Kruis Winkel ondanks de vele beloftes van het Gentse stadsbestuur aangaande het nieuw terrein en accommodatie nog steeds vertoeft.

De huidige ongeslagen co-leider was er vast van overtuigd op hun élan door te gaan en ging resoluut voor een 12 op 12 tegen onze jongens die de nederlaag van vorige week tegen Evergem Center nog in gedachte meedroegen. De wedstrijd startte en al vlug zagen we dat we hier met een stevige en agressievere tegenstander te maken hadden.

Belzele werd het eerste kwartier in verdrukking gespeeld en dank zij een sublieme captain Alain Van Den Broucke die tot driemaal toe zijn netten schoon hield, bleven de bordjes op 0-0.

Op één van onze schaarse tegenaanvallen konden wij echter wel op voorsprong komen dankzij Pieter Claeys die een slecht afgeweerde bal van de plaatselijke keeper kon binnenwerken 0-1.

De gedrevenheid werd bij de thuis ploeg iets te letterlijk genomen wat hen iets later toch zuur opbrak. Op de 25ste minuut werd Ben Nuytinck van de sokken gelopen door Isci die prompt de rode kaart werd voorgeschoteld.

Nog geen drie minuten later werd er een terechte strafschop voor ons gefloten en een gefrustreerde doelman Van Nieuland gooide de bal tegen de ref die niet twijfelde en een tweede rode kaart bovenhaalde. Kapitein Davy De Maertelaere ( broer van onze burgemeester Joeri ) ging tussen de palen staan en als bij wonder ranselde hij de penalty Van Seba Van De Sompel uit zijn doelvlak .

Het hek was van de dam en St.-Kruis moest verder met 9 tegen 11 . Dit resulteerde op de 33 min in 0-2 toen Alexander Oduro een hoekschop kon binnenkoppen.

De blauw-witten streden verder en zelfs met twee spelers minder lieten ze zich niet onbetuigd . Ben Nuytinck blesseerde zich aan de voet en werd in de tweede helft vervangen door Arne Cazaerck die uit voorzorg,  wegens het verwijderen van 4 wijsheidstanden vrijdag , op de bank startte .

Tijdens de tweede helft zagen we zeer weinig attractief voetbal en zelfs wij die in de numerieke meerderheid waren speelden slordig en bij wijlen ondoordacht. Gelukkig werd het op de 80ste  min nog 0-3 toen Arne Cazaerck op aangeven van Jelle Tack , onze zestienjarige met zijn eerste competitieselectie voor het eerste elftal , kon afwerken na een collectieve aanval tegen een moegestreden thuisdefensie .

Een kletsnatte wedstrijd met veel kaarten en vooral hard en agressief spel zo kunnen we algemeen samenvattend meegeven . Een eerder onverwacht positief resultaat  voor ons wat ons terug iets dichter brengt bij de top 5 van de reeks.

Volgend weekend komt SK Vinderhoute op bezoek die momenteel puntenloos laatste staat . Zeker niet te gemakkelijk opnemen maar vooral ons focussen op een beter nauwkeuriger samenspel wat  hopelijk zal leiden tot een nieuwe driepunter.  

Vanwege de GC – afgevaardigde, 

Koen Cazaerck
trainer