SEIZOEN 2020 - 2021

11. okt, 2020

5° competitiematch - LS Merendree – KFCE Belzele 3-0

“ Fel overdreven einduitslag !! “

Zondag stond de verplaatsing naar Merendree op het programma . Voor onze trainer Guy Van Durme toch wel een speciale wedstrijd . Tegen zijn ex-ploeg en tevens de confrontatie met zijn stiefzoon Milan Naessens die sinds dit seizoen bij Lando Sport speelt . Spijtig genoeg is Guy nog steeds herstellende wegens ziekte en nam hij nog geen plaats in de dug-out . Ruben Bruggeman was voor de tweede week op rij T1 en nam de ploeg onder zijn hoede .
Onze tegenstanders boekten dit seizoen nog geen overwinning en waren erop gebrand om de eerste thuiszege binnen te halen . Dit zagen we duidelijk van bij het begin want de oranjehemden waren gretiger dan Belzele en zetten hoge druk . Dit resulteerde in twee vroege doelpunten . Een eerste weliswaar in cadeauverpakking toen onze verdediging een scherpe voorzet van Naessens tot tweemaal toe totaal verkeerd inschatte en Dossche simpelweg kon binnentikken . Een kwartiertje later kreeg terug de bedrijvige Naessens de bal aangespeeld . Eventjes was er twijfel over controle met de arm maar de ref liet verder spelen , Milan stuurde Maeyens in het straatje en deze werkte naast een kansloze Alain VDB af in de linkerbenedenhoek ( 2-0 ) en nog geen 20 min gespeeld
Wij zelf konden buiten een serieuze kans voor Stef Smet die door keeper De Windt werd onschadelijk gemaakt niet verder dreigen en de ruststand werd met een achterstand van twee doelpunten bereikt
In de tweede helft zagen we een totaal ander Belzele die er voluit voor ging . Merendree kwam er naar gelang de match vorderde er meer en meer moeilijker uit en de onzen kregen de bovenhand . Een mooi schot van Arne Cazaerck ging nipt naast , Gurkan Duruer werkte hard en zorgde voor gevaar vooraan maar een aansluitingstreffer bleef uit . Tot op de 70°min de ingevallen Lecluyse in het strafschopgebied werd aangetikt wij een penalty kregen . De uitgelezen mogelijkheid om de match te doen kantelen . Duruer drong zich op om de elfmeter te nemen in plaats van de aangeduide Cazaerck die dit niet betwiste en de scoringskans aan zich liet voorbij gaan . Bij overmaat van ramp miste Gurkan en werd de strafschop door thuisgoalie De Windt gepakt . Weg kans weg aansluiting ! De resterende 20 minuten beukten onze jongens op de thuisdefensie maar zonder resultaat .
De pil smaakte nog zuurder toen de ingebrachte spits Ternest op de 90 min de score nog kon uitdiepen tot een bittere 3-0 nederlaag .
Het enige positieve wat we kunnen onthouden is de grote inzet waarmee er werd gestreden in de tweede helft en ook zeker niet te vergeten is dat afgesproken afspraken door trainer tijdens de bespreking best opgevolgd worden ook al is steeds een risico dat er kan gemist worden .
Volgende week ontvangen we de ongeslagen leider SK Maldegem . Wie weet kan er niet gestunt worden ! Met Den Eendracht weet je nooit . Thuis kunnen we iedereen verrassen . Met de inzet van de tweede helft en betere afwerking zijn er mogelijkheden .
Belzele speelde met : Van Den Broucke – Malysse –Van Eenaeme – Goethals ––De Somviele – Cazaerck – Smet- Schauvliege – Jaimy Hertschap – Colpaert en Duruer .
Res : Van Driessche Sander en Jef- Lecluyse- Comeyne.
Verslag : GC Koen C.

4. okt, 2020

4° Competitiewedstrijd KFCE Belzele – FC Adegem 1-3

“ Te weinig aanvallende impulsen “

Gisteren kregen we het bezoek van de dégradant uit 1°provinciale afgelopen seizoen met name FC Adegem . Van Adegem weten we dat het een zeer moeilijk te ontwrichten team is dat maar al te graag terug in de hoogste provinciale reeks wil spelen en dit seizoen een top 5 plaats ambieert .

Dit zagen we al vlug bij het begin van deze partij ! De wedstrijd was nog maar net afgetrapt toen hun ervaren en ons niet onbekende nieuwe spits Ruben Deleu zich enigszins zeer licht gehinderd, theatraal luid schreeuwend in het strafschopgebied liet vallen . Ref Kurt Buysse beoordeelde dit incident vanuit zijn ooghoek als een overtreding en blies onvermijdelijk penalty . Arne De Smet certitude bij het omzetten van elfmeters achter de bal en zagen we al de bordjes vlug op 0-1 staan, dachten we !! Maar dit was zonder onze captain Alain VDB gerekend die de geplaatste bal onderaan links uit zijn doelvlak dook ! De score bleef blanco gelukkig maar want het daarop volgende kwartier werden we constant onder druk gezet . Een doelpunt kon niet uitblijven want op de 23°min kon Deleu een uitverdedigende bal met de borst controleren en in één tijd enig mooi afwerken in de rechter bovenhoek 0-1 . Tot dan toe waren wij geenenkele keer gevaarlijk geweest . Onze eerste kans kwam er via Arne Cazaerck die vanop 30 meter keeper Hautekeete probeerde te verrassen met een verre lob maar de Adegemse goalie tikt het leder vanonder zijn deklat . Belzele zette door en nog geen 5 minuten later had diezelfde Arne Cazaerck succes door op links met een harde overhoekse halve volley de score in evenwicht te brengen 1-1 .

Ons geluk was echter van korte duur want de rood-zwarte bezoekers probeerden nog voor de rust terug op voorsprong komen . Dit lukte want hun stevig en hard werkend aanvalstrio Deleu - de gebroeders De Smet , forceerden de 1-2 via Jens De Smet met een hard en laag schot naast onze doelman Alain VDB .

Na de koffie zagen we ondanks een felle tegenwind een actiever offensief Belzele maar telkens stuitten ze op de Adegemse solide defensie . Toen op de 70°minuut in de bezoekende grote rechthoek ei zo na de gelijkmaker viel . Na een hoekschop kon men de bal niet direct wegwerken, redde Hautekeete een poging en kwam de bal verrassend bij Sander Vandriessche die echter het leder totaal verkeerd op de voet kreeg en zo de kans miste om voor Den Eendracht een puntje te veroveren . De partij duurde nog een laatste kwartier met vooral lange ballen die vanuit onze verdediging naar voor werden gestuurd maar daar bleken onze aanvallers niet bij machte die pogingen met succes af te ronden .

Op de 93° gaf uiteindelijk opnieuw Ruben Deleu ons de doodsteek met een geplaatst schot nadat hij op rechts in de diepte werd gestuurd en fraai afrondde .

Einduitslag 1-3 , verdiende overwinning van de bezoekers tegen een eerder vandaag offensief onmondig Belzele !


Belzele speelde met :
Alain Van Denbroucke – Dries Verclyte – Tom De Somviele – Bram Van Eenaeme – Arne Cazaerck – Gurkan Duruer – Sander Van Driessche – Stef Smet – Sam Schauvliege – Jaimy Hertschap en Flor Goethals

Res : Steven Comeyne – Alexander Oduro – Cédric Lecluyse en Robbe Colpaert .

Verslag GC, Koen Cazaerck .

26. sep, 2020

3° Competitiewedstrijd. SKDJ Lovendegem - KFCE Belzele 1-1

Tevreden met een puntje na derby

Zaterdag regende het pijpenstelen de ganse dag door . Gelukkig speelden we onze 3°competitiewedsrijd op het kunstgrasveld van onze dichtste buren met name SKDJ Lovendegem . Deze ploeg wordt dit seizoen bestempeld als kandidaat top 5 maar behaalde tot nu toe nog niet het verwachte niveau en met een 1 op 6 kon men daar niet tevreden mee zijn . Wij voelden de bui letterlijk en figuurlijk hangen en dachten het kind van de rekening te worden want zij zouden super-gemotiveerd aan de partij beginnen om hun eerste overwinning van het seizoen binnen te halen.

Het draaide echter totaal anders uit want onze jongens hielden van bij het wedstrijdbegin gelijke tred met de geel-blauwen die met hoge verwachtingen de match startten . Na een studieronde van een kwartier bleef het scorebord onaangeroerd en konden we langs beide kanten vooral veel middenveldspel noteren met weinig of geen gevaarlijke doelpogingen . Tot op de 20°minuut op rechts Arne Cazaerck een hoekschop mocht nemen die hij strak binnendraaiend richting penaltypunt trapte . Daar stond eerder ongedekt Jens Malysse die mooi in de linkerbovenhoek binnenkopte . Belzele op voorsprong en toch wel een licht aangeslagen Lovendegem die de eerste minuten daarna het noorden kwijt was . De dreiging bleef echter niet uit en de thuisploeg begon meer en meer te drukken . Pech voor ons want toen viel ook nog onze aalvlugge verdediger Dries Verclyte uit met een blessure en moest noodgedwongen flankspeler Stef Smet postvatten in de defensie . Buiten een schot op de paal kwam SKDJ niet verder en er werd voor half-time afgefloten . Rust 0-1
De tweede helft begon met een offensief sterk Lovendegem die zo vlug mogelijk de gelijkmaker wou aantekenen . Gelukkig konden we rekenen op onze solide verdedigers en betrouwbaar sluitstuk captain Alain VDB die een paar maal gepast ingreep op gevaarlijke standjes voor het Belzeelse doel .

Nu en dan probeerden we op de counter te reageren via een hardwerkende Duruer, vinnige Jaimy Hertschap en ingevallen Oduro maar de thuispoeg kwam steeds meer dreigender opzetten . Hun loon naar werken werd beloond toen op de 80°min de ingebrachte Arthur De Pauw op voorzet de gelijkmaker met een precieze koopstoot onze doelman te grazen nam 1-1 . De laatste 10 minuten bleven nog spannend en na een drietal minuten overtime blies ref Verstaeten deze derby af met een puntendeling waar we toch gelukkig mee zijn ondanks de late gelijkmaker .

Na 3 wedstrijden staan we mooi in de buik van de rangschikking met 4 op 9 en zijn daar tevreden mee . Zondag komt VK Adegem op bezoek terug een klepper die degradeerde uit 1°provinciale en dit jaar terug minstens de linkerkolom ambieert . Onze ziekenboeg neemt terug uitbreiding wat ons wel heel wat kopzorgen berokkent . Hopelijk kunnen we enkele jongens recupereren en de wedstrijd met volle moed tegemoet zien.

Belzele speelde met :
Vanden Broucke – Malysse – De Somviele – Goethals – Cazaerck – Schauvliege – Smet – Duruer – Van Driessche – Verclyte en Jaimy Hertschap

Res.: Comeyne – Verschueren – Lecluyse en Oduro .

Verslag, GC Koen C.

20. sep, 2020

2°competitiewedstrijd

Prachtige drie “ kermispunten “ !!

KFCE Belzele – FC Meetjesland 3-2

Traditioneel derde zondag van september is er kermis op Belzele . Nu in deze Coronatijd wordt er al heel wat verboden en verschillende jaarlijkse evenementen vielen weg wegens de veiligheidsmaatregelen .

Gelukkig kon het voetbalgebeuren wel doorgaan en vonden een respectabel aantal supporters op deze zonnige dag de weg naar de Doornstraat omwille van de confrontatie met het sterke team uit Eeklo .

Van bij aanvang van de partij zagen we een gretig Meetjesland die onze verdediging goed onder druk zette . Hun snelle en behendige voorspelers kwamen meermaals gevaarlijk hun neus aan het venster steken maar gelukkig voor ons kwamen we het eerste kwartier zonder kleerscheuren heelhuids door . Op één van de weinige keren wij op hun speelhelft kwamen kon Sam Schauvliege op hoekschop de score openen 1-0 . Wel een beetje tegen de gang van het spel in maar een opsteker voor onze jongens die de zware nederlaag van vorige week op Sente niet vergeten waren en vandaag voor eigen volk een mooie prestatie wouden neerzetten . Het geluk bleef aan onze zijde en op de 29°min kon Stef Smet een gemeten voorzet van Gurkan Duruer binnentikken 2-0 . Wij op rozen maar net voor de rust kwamen de rood/groenen op 2-1 toen Pauwels op corner afwerkte .

Na de rust terug Eeklo in de aanval maar Belzele kreeg meer greep op de wedstrijd tot een ongelukkige bal op de arm van onze verdediger Dries Verclyte wegbotste en de ref onverbiddelijk voor penalty floot . Kapitein Verbrugge achter de bal en liet onze Captain Alain VDB geen schijn van kans 2-2 . Onze trainer Guy van Durme greep in en liet Arne Cazaerck invallen . Arne zorgde meteen voor meer offensieve dreiging en nog geen 5 minuten later had hij brute pech toen zijn enig mooie lob op de dwarsligger strandde . Ook Alex Oduro en Cedric Lecluyse werden de wei ingestuurd en “Den eendracht “ bevond zich nu voortdurend op de Meetjeslandse helft . Na fout op Gurkan Duruer mocht Arne Cazaerck op links een vrije trap nemen , onze grote jongens namen plaats in het strafschopgebied en de gemeten voorzet belandde vol op Sam Schauvlieges hoofd die de 3-2 aantekende op de 84°min .

Het werd nog een kleine tiental bibberen voor Belzele maar onze defensie gaf geen krimp en de fel betwistte en zeker niet onverdiende driepunter was binnen .

Belzele speelde met :

Vanden Broucke – Malysse – De Somviele – Goethals – Van Eenaeme – Smet -Duruer – VanDriessche – Verclyte – Jaimy Hertschap en Schauvliege

Res.: Cazaerck – Oduro – Comeyne en Lecluyse .

Vanwege jullie verslaggever , Koen Cazaerck, GC

13. sep, 2020

FC Goalgetters St.-Laureins – KFCE Belzele 5-1

Fanionploeg neemt serieuze valse start !!

Gisteren werd in volle Corana-periode toch opgestart met de provinciale competitie voor de eerste ploegen . Voor KFCE Belzele was dit letterlijk een valse start want we gingen de boot in tegen een sterk en efficiënt Sente .

Traditioneel rapen we daar doorgaans niets sinds de Goalgetters voetballen op hun nieuw complex aan ’t Singelken in St.-Laureins . Dit was gisteren niet minder zo en kregen we een pandoering voor onze broek. De wedstrijd startte nochtans zeker niet dramatisch want onze jongens hielden tot aan de 43°minuut gelijke tred met de thuisploeg . Een mistasten van onze captain Alain Vanden Broucke brak ons zuur op en goalgetter Tommy Jacobs strafte dit ongenadig af. Geen ramp een tweede goede helft kon nog veel goedmaken maar het ongeluk koos onze zijde en een ongelukkige own-goal van Tom De Somviele en dom balverlies in de verdediging bracht ons net na de rust op een koude 3-0 achterstand. De match kende geen kentering en wij konden geen vuist maken want de rood-zwarten diepten de voorsprong nog verder uit ( 4-0 wel uit buitenspelpositie ) tot forfaitcijfers 5-0 . Hierin Had Tommy Jacobs met een hattrick het grootste aandeel . Gelukkig voor ons kon Gurkan Duruer de pil nog wat verzachten door 10 minuten voor tijd een eerredder te scoren !

Eindstand : 5-1

Het etentje achteraf bij sponsor Fred’s Café werd, ondanks dat het terug lekker was, net zoals de 4 vorige een maaltijd zonder overwinning !!

Belzele speelde met :

Vanden Broucke – Malysse – De Somviele – Van Eenaeme – Verclyte – Cazaerck – Schauvliege – Oduro – Duruer - Van Leene en Goethals .

Res: Comeyne – Hertschap Jaimy – De Puydt en Le Cluyse .

Verslag , Koen Cazaerck