Wedstrijdverslag KFCE Belzele - VK Watervliet 14 April 2019

KFCE Belzele – VK Watervliet      1-1

Je zou deze partij als een eindseizoenwedstrijd kunnen bestempelen en eigenlijk is het om eerlijk te zijn er ook wel één geworden .

Een match met geen belangen want Watervliet was al gered en wij waren ook al zeker van een eindrondeticket .

Dus werd het geen hoogstaande confrontatie tussen twee ploegen die elkaar bitter weinig speelruimte gaven .

Vooral van de bezoekende kant was het duidelijk te merken dat zij voetballend veel minder dan onze jongens het spel konden maken en aanvallend veel minder konden dreigen .

Onze verdediging was daarenboven nog zo vrijgevig om de tegenstander een vervroegd Paasgeschenk cadeau te doen toen de Watervlietse spits David Lootens kon profiteren van een te kort terugspelen op Alain VDB  en op die manier op voorsprong kwam 0-1 .

Dit schoonheidsfoutje werd al vlug rechtgezet toen Alex Oduro zijn 10° seizoentreffer kon aantekenen na een dieptepas van Jelle Lippens 1-1 .

Deze stand was dan ook de ruststand . Na de koffie zagen wij een gretig Belzele die veel beter combineerde maar terug herviel in zijn eeuwige ziekte met name : de afwerking en het scoren van doelpunten . Watervliet kon in feite maar 1 ding meer en dat was stug verdedigen en zich vooral betrouwen op hun secure doelman Tim Vandriessche die met enkele mooie reddingen zijn netten verder schoon hield .

In de tweede helft kregen we niet minder dan 8 hoekschoppen maar geenenkele maal viel de bal goed of werd er gewoonweg slecht afgewerkt door “ Den Iendracht “ .

 

Met ongeduld kijken we nu verder uit naar de loting voor de eindronde aanstaande zaterdag op het veld van FC Wetteren .

Wij hopen op een gunstige trekking .

Een ding is zeker dat er terug aan het aanvallend compartiment zal moeten gesleuteld worden om de scoringsmachine terug aan de praat te krijgen want met dit spelniveau zullen we er vlug uit liggen en moeten we zelfs niet dromen van een terugkeer naar 2°Provinciale .

 

We hebben echter wel een mooie ereprijs met name de beste verdediging van de reeks en tevens van die van alle 3° en 2° Oost-Vlaamse Provinciale reeksen samen !!

 

Belzele speelde met :

Alain VDB – De Somviele – Goethals – Malysse – Cazaerck – Verdegem – Schauvliege – Van Leene – Lippens -Van Eenaeme En Oduro .

Res.: Westelinck – Colpaert – Tack en Lampens

 

Vanwege de reporter , Koen C.

Koen‚Äč

 

Cazaerck

Wedstrijdverslag SK Vinkt A - KFCE Belzele 06 April 2019

Zaterdagavond 06/04/2019         Speeldag 29

SK Vinkt A – KFCE Belzele   1-3

Deze wedstrijd werd vervroegd gespeeld nav De Ronde Van Vlaanderen op zondag 7/4 .

Geen wedstrijdverslag vermits jullie trouwe reporter niet aanwezig kon zijn op deze partij .

Wat ik kwijt kan van deze match is dat Belzele de verdiende winnaar was en dat de score nog veel meer moest oplopen wegens het terug nalaten om meer te scoren .

Voor Belzele scoorden; Arne Cazaerck via een afgeweken bal op een Vinktse verdediger na het nemen van een vrije trap 0-1. vervolgens Jens Verdegem via een prachtig afstandsschot 0-2 en vervolgens nogmaals Arne Cazaerck 1-3 met een plaatsbal in de linker bovenhoek .

Belzele speelde met :

Van Den Broucke – De Somviele – Malysse  - Schauvliege – Cazaerck – Verdegem – Lampens – Sehric – Lippens – Oduro en Goethals .

Res : Van Acker – Van Leene – Lighthart en Colpaert .

Volgende week de laatste competitiewedstrijd thuis tegen VK Watervliet . Momenteel zijn we zeker van deelname aan de eindronde met deze vierde plaats . Winnen zou ons puntentotaal op 60 brengen iets waar we in het begin van het seizoen direct zouden voor getekend hebben .

Afwachten op de loting voor de eerste ronde voor de eindronde naar 2°Provinciaal !!  Niets moet alles kan .

3 jongens staan op scherp met 2 gele kaarten voor een eventuele schorsing mn : Arne Cazaerck, Jens Verdegem en Tom De Somviele .

Vanwege de GC , Koen Cazaerck

Wedstrijdverslag KFCE Belzele - SK Nevele 31 Maart 2019

Zondag 31/03/2019         28° speeldag

 

Na 410 min zonder doelpunt eindelijk terug een Belzeelse treffer in de competitie !!  Niet alleen een bevrijdend goaltje maar tevens een oververdiende  thuiszege tegen een nochtans strijdvaardig Nevele .

 

KFCE Belzele – SK Nevele   2-0

 

Het was inderdaad al zo lang geleden dat onze jongens eens konden winnen en vooral terug de weg naar de netten vonden . Na een povere 2 op 12 en een doelpuntensaldo van 0 voor en slechts 2 tegen (dan nog twee own goals) werd het hoog tijd dat er thuis voluit voor de drie punten gegaan werd .

 

Dit deden onze jongens ook en SK Nevele werd het kind van de rekening . De 2-0 eindscore kon gemakkelijk veel hoger opgelopen zijn maar dit was veel minder belangrijk dan de overwinning en vooral het terugwinnen van de vierde plaats in het klassement .

 

Voor Belzele scoorden Tom De Somviele op corner na een kopbal van Alexander Oduro op de lat kon Tom eveneens met het hoofd afronden  .

 

Dit gebeurde op de 55 min : 1-0 . Nog geen tien minuten later wezen de bordjes al 2-0 toen na een verre uittrap van captain Alain VDB , Flor Goethals de bezoekende doelman kon lobben en de score verdubbelen .

 

Belzele ging verder op zijn élan en schiep nog veel kansen maar pech en het doelhout stonden meermaals in de weg . O.a een prachtige volley van Arne Cazaerck die de dwarsligger liet daveren en nog enkele kansjes voor Alex Oduro die pech kende bij de afwerking .

 

De wedstrijd werd wel nog een beetje overschaduwd door de directe rode kaart die de Nevelse kapitein Nabili kreeg na een fout op Jelle Lippens . Bij ons werd Bram Van Eenaeme geboekt en is vervolgens geschorst voor de wedstrijd op Vinkt .

 

De eindronde  is in zicht alleen Hansbeke kan nog roet in het eten gooien door 3°periodekampioen te worden maar zover zijn we nog niet .

 

Wegens De Ronde Van Vlaanderen nu zondag spelen we zaterdagavond om 19u30 op Vinkt !!

 

 

Belzele speelde met :

 

Vanden Broucke – De Somviele – Lippens – Sehric – Cazaerck – Schauvliege – Van Leene – Oduro – Goethals - Van Eenaeme en Verclyte

Res : Westelinck – Verdegem – Malysse en Van Driessche .

 

Vanwege jullie reporter , Koen C.

Wedstrijdverslag Excelsior Donk - KFCE Belzele 24 Maart 2019

27° speeldag op 24/03/2019

 

Excelsior Donk – KFCE Belzele    0-0

 

 

Onze verste verplaatsing van het seizoen naar de Maldegemse deelgemeente bracht terug geen betering in de malaise waarin we ons momenteel bevinden met name scorend vermogen !!

 

De omstandigheden aldaar waren zeker niet optimaal : Een barslecht terrein en daarenboven  een tegenstander die stug verdedigde  en anti-voetbal

speelde  . Iets wat ons absoluut niet ten goede kwam .

 

Om toch iets positief aan te halen moeten we onze jongens wel feliciteren met hun inzet en vooral omwille van hun verdedigende capaciteiten .

“Aanvallen en doelpunten maken “ is het pijnpunt en als het dan nog eens niet meezit bij afwerking dan waren we gisteren terug vlug uitgepraat over onze pogingen om toch maar terug de weg naar de netten te vinden . Gisteren deden we er alles aan om eindelijk na 360 minuten ( op het einde van de 4° wedstrijd op rij zonder doelpunt ) eens raak te treffen maar zonder gevolg .

De kansen gisteren waren er  maar zowel Alex Oduro , Brent Van Leene , Sander Van Driessche en Arne Cazaerck waren ongelukkig in de afwerking en/of vonden geen gaatje in de stugge verdedigende  Donkse muur .

 

Met nog drie wedstrijden te gaan is een vijfde plaats het minimaal haalbare . Met een 2 op 12 en een doelsaldo van 0 voor en 2 kunnen we onmogelijk zeggen dat dit goed is !! 9 punten zijn nog te verdienen mocht dit lukken eindigen we beslist in schoonheid en is een deelname aan de eindronde een feit ! Dit kan alleen maar als er dringend gescoord wordt en we terug eens kunnen winnen .

 

Zondag komt SK Nevele op bezoek hopelijk kunnen we de kentering inzetten en mikken op 3 punten . Het zou ons in eerste plaats terug enorm deugd doen en tevens voor onze supporters die nu al een tijdje op hun honger bleven zitten .

 

KFCE Belzele speelde met :

 

Vanden Broucke – De Somviele – Malysse - Verclyte – Van Eenaeme – Lippens – Cazaerck – Goethals – Van Leene – Oduro en Van Driessche

Res : Westelinck – Lampens – Baert en Verdegem .

 

Vanwege jullie verslaggever : Koen C.

Wedstrijdverslag KFCE Belzele - SK Wachtebeke 17 Maart 2019

KFCE Belzele – SK Wachtebeke            0-1

 

 

Mocht er een grote kopiemachine bestaan dan zou je er gewoonweg de match van op Hansbeke eronder kunnen leggen en kopiëren . Een identiek scenario net als vorige week speelde zich gisteren af aan de Doornstraat .

 

Het enige verschil was dat er iets minder stormachtige wind aanwezig was en dat het nu ook thuis niet lukte om de weg naar het doel te vinden .

 

Bij overmaat van ramp een gelijkaardig voorval als vorige zondag met een beslissende ongelukkige owngoal van J.Malysse die ons terug met een Arsenalscore de boot liet ingaan tegen een zeer stug verdedigend en bij wijlen potig Wachtebeke .

 

Zeker geen verwijt naar Jens want hij deed nog alle moeite om die bal uit ons doelvlak te houden maar tevergeefs . Aan de verdediging zal het zeker niet liggen dat er gisteren werd verloren !!

 

We weten waar het schoentje de laatste drie wedstrijden terug knelt en dit is in het aanvallend compartiment waar de scherpte en nauwkeurigheid bij het afwerken  ontbreekt . Het gemis van een echte midvoor met een neus voor goals laat zich geweldig voelen en met de schorsing van Brent Van Leene gisteren bovenop , kwam dit eens te meer  tot uiting .

 

Meer kan ik over deze partij niet zeggen alleen dat we ons volgende week moeten herpakken op SK Donk en hopelijk daar iets gaan rapen want ons momenteel mooi klassement ( gedeelde vierde met Wachtebeke ) mogen we niet zomaar prijsgeven .

 

Zondag komen Van Leene en Verclyte terug uit schorsing , Jelle Lippens is nog zeer onzeker met zijn liesblessure en de langdurig gekwetsten Van De Sompel, Vandewalle en Claeys komen nog niet tot spelen toe .

 

Speelden voor Belzele :

 

Van DenBroucke – De Somviele – Malysse – Van Eenaeme -  Baert – Cazaerck – Oduro – Van Driessche – Verdegem – Goethals en Sehric .

Res : Comeyne – Lampens – Schauvliege – Van Acker .

 

Zoals gezegd volgende week de verplaatsing naar SK Donk .

 

Denis Sehric is geschorst op Exc. Donk wegens zijn derde gele kaart van zondag 17/3

 

 

 

Vanwege jullie GC- reporter , Koen C .

Wedstrijdverslag E.Hansbeke - KFCE Belzele 10 Maart 2019

E. Hansbeke – KFCE Belzele         1-0

 

Zondag  10 maart  2019 zal  bij de meeste mensen herinnerd worden als de dag dat er een stormachtige wind over het Meetjesland woedde .

Deze weersomstandigheden hadden als gevolg dat er 4 wedstrijden van de 25° speeldag uit voorzorg niet door konden doorgaan .

 

Op Hansbeke echter werd er wel gespeeld maar voor ons werd  het geen memorabele match . Eerder een partij om vlug te vergeten al maakten we evenzeer aanspraak op minstens een punt want het was echt een confrontatie die geen winnaar verdiende .

 

Het moeilijk spelen door de krachtige wind , het vettige oneffen terrein en de stugge verdedigende speelstijl van de thuisploeg maakten er geen genietbaar kijkstuk van .

 

Over de wedstrijdstrijd zelf kunnen we zeer kort zijn . Een eerste helft met weinig wisselende kansen en vooral slordig voetbal die eindigde met een zeer ongelukkige own-goal van Jens Malysse verrast door de wind en de staat van het terrein die via een slecht ontzetten in eigen doel besloot 1-0 .

 

Na de koffie waren het vooral onze jongens die het spel dicteerden maar toch zo onverzorgd en met te weinig grinta speelden om de achterstand minstens om te buigen tot een gelijkspel . De geel-zwarte  defensie speelde zeer kort op de man en waren stevig in de duels want onze aanvallers werden telkens de mond gesnoerd op het moment er zich een mooie kans voordeed om de score te veranderen .

 

Hansbeke kwam nog weinig in ons strafschopgebied en de meeste acties speelden zich voornamelijk op hun helft af maar spijtig genoeg zonder resultaat .

 

Alexander Oduro kreeg nog de mooiste kans om er een “ drawke “ van te maken maar de thuisdoelman redde mooi zijn doelpoging .

 

Resultaat : Wij lijden onze eerste nederlaag sinds Evergem Center dus na 6 wedstrijden zonder verlies en Hansbeke boekt zijn vijfde overwinning op rij en is stevig leider in het derde periodekampioenschap .

 

Belzele speelde met :

Vanden Broucke – Goethals – Van Eenaeme – De Somviele – Malysse – Cazaerck – Baert – Van Leene – Oduro – Verclyte en Van Driessche

Res.: Westelinck – Ligthart – Sehric en Verdegem .

 

Volgende week voor de thuismatch voor de vierde plaats tegen SK Wachtebeke zijn Verclyte en Van Leene geschorst . We recupereren Sam Schauvliege en Kevin Lampens . Jelle Lippens is nog geblesseerd samen met Van De Sompel en Claeys .

 

Vanwege jullie reporter

 

Koen Cazaerck

Wedstrijdverslag KFCE Belzele - Sparta Ursel 24 Februari 2019

 KFCE Belzele – Sparta Ursel     0-0

 

Een stralende zon en een groot aantal toeschouwers , 138 betalende dus om en bij 175 aanwezigen , kleurden gisteren deze topper tussen de tweede en vierde van de algemene rangschikking .

Zoals eerder deze week in de krant verscheen zou de winnaar van deze wedstrijd met inzet een verder bepalende rol kunnen spelen in het titeldebat met de twee overige Evergemse ploegen zijnde Center en DKW .

Zoals ikzelf voorspelde zou het een gesloten tweestrijd worden tussen twee sterke teams die elkaar op het middenveld heel weinig ruimte gaven en waarbij er langs beide kanten stevig werd verdedigd .

Duidelijk een wedstrijd waarbij diegene die scoorde het laken naar zich zou trekken en met de winst zou gaan lopen .

Tevens mag er gezegd worden dat beide doelmannen zijnde onze captain Alain Vanden Broucke en bij Ursel T.Wyckstandt beiden super geconcentreerd speelden en het aldus mogelijk maakten dat de aanvallers  geen succes kenden bij de afwerking .

Bij Belzele waren het vooral het trio Van Leene – Cazaerck en Oduro die dreigden met enkele mooie kansen maar geen succes kenden . Bij Ursel kreeg Van De Walle in de eerste helft de mooiste schietkans maar deze werd deskundig door ons sluitstuk , Alain VDB onschadelijk gemaakt .

Als conclusie kan er over deze confrontatie gezegd worden dat beide clubs blij waren met het eindresultaat 0-0 maar dat eigenlijk de huidige leider Evergem Center door dit gelijkspel iets verder uitloopt op deze twee ploegen . Met nog 6 wedstrijden te spelen kan het nog alle richtingen uit maar het ziet er toch naar uit dat de titelstrijd zal beslist worden in de rechtstreekse ontmoeting tussen Center en DKW .

Verder te vermelden dat onze sterkhouder voor de verdediging Jelle Lippens vroegtijdig moest vervangen worden met een liesblessure en dat Bram Vandewalle als enige bij Belzele geel nam maar nog niet geschorst is voor de volgende wedstrijd binnen veertien dagen op SK Hansbeke die de huidige leider is van de derde periode .

 

KFCEB speelde met :

Vanden Broucke – De Somviele – Lippens – Van Eenaeme – Verclyte – Cazaerck – Vandewale- Van Leene – Oduro – Goethals  en Malysse .                                

Res : Comeyne – Van Driessche – Sehric en Schauvliege .

 

Koen Cazaerck
trainer