Wedstrijdverslag VC Boekhoute - KFCE Belzele 17 Februari 2019

Was zondag niet aanwezig op de wedstrijd vandaar geen verslag .

VC Boekhoute – KFCE Belzele             0-5

Opmerkelijk is de hattrick van Brent Van Leene met 3 doelpunten in 30 min eerste helft .

Arne Cazaerck nam als enige geel maar nog geen gevolg voor de topper tegen Ursel nu zondag !!

 

Zondag 24/02

KFEC Belzele – Ursel , we proberen revanche te nemen voor de minder goede wedstrijd in de heenronde waar we met 3-0 de boot in gingen .

Met een 15 op 15 mogen we fier pronken . Ursel is ook uitstekend bezig het belooft een spannende wedstrijd te worden aan de Doornstraat !!

Wij willen doorgaan op onze elan en mikken naar de derde plaats !!

 

Grtjs, Koen

Koen Cazaerck
trainer
 

Wedstrijdverslag KFCE Belzele - DKW Evergem 10 Februari 2019

KFCE Belzele – DKW Evergem 3-2

 

Derby-time gaat meestal gepaard met Pré-foot-time op KFCE Belzele . En dit was terug het geval nu zondag 10/02 voor de komst van de tweede in de rangschikking en tevens titelkandidaat DKW Evergem . Niet minder dan 51 personen schoven aan om te smullen van een heerlijk klaargemaakt menu door het Christa Dobbelaere team .

De wedstrijd zelf werd gespeeld in een regenachtige  gure hard wind die loodrecht in de lengte van het terrein blies,  wat het niet altijd eenvoudig maakte om goed te voetballen . Deze weersomstandigheden bepaalden ook wel degelijk het spelbeeld want na 4 min spel werd een voorzet van de bedrijvige DKW-middenvelder PJ Thienpont op links door de wind gedragen ongelukkig door Jens Malysse in eigen doel verwerkt (0-1 ) . De kopjes gingen eventjes naar beneden maar het duurde niet te lang of de stand werd al terug in evenwicht gebracht toen Bram Van Eenaeme een uitvallende bal na een hoekschop in één tijd prachtig met buitenkant rechts en ondersteund door de wind in de rechterbovenhoek trapte (1-1 ) .

Het festival van mooie doelpunten in deze aantrekkelijke derby bleef niet uit want een half uurtje later was het de beurt aan Arne Cazaerck . Arne nam een afgeweerde bal door de bezoekende defensie na opbotsen vanop 25 meter vol op de linkerslof en deze belandde in de linkerbovenhoek waar de bezoekende goalie geen schijn van kans maakte om dit schot te keren . (2-1 ) . Niet veel later werd voor rust gefloten en met een goed gevoel gingen we ons verwarmen om er na een kwartiertje terug tegenaan te gaan .

Tweede helft startte en nu hadden onze jongens het windvoordeel wat niet altijd een voordeel is zoals de meeste supporters denken . DKW ging resoluut op zoek naar de gelijkmaker en was eventjes de betere en meest dreigende ploeg . op de 65 min echter kwamen ze weg “ met een briefje van de pastoor “ zoals we zeggen toen Arne Cazaerck op voorzet van Brent Van Leene de rechterpaal trof . Pech voor onze jongens en nog grotere pech 4 min later toen De Cock een collectieve DKW-aanval afrondde (2-2) .

De laatste twintig minuten gingen nu in en zeer afwisselend spelbeeld met enkele kleine kansen langs beide zijden . Iedereen had zich al een beetje met een draw verzoend toen Belzele op de 90°min op recht nog eens snel uitbrak en via Sehric – Goethals onze topscoorder met name Alex Oduro onze buren de doodsteek gaf  ( 3-2 ) .

De ref liet nog 5 minuten overspelen , DKW deed er alles aan om nog een punt uit de brand te slepen maar toen klonk het verlossende eindsignaal en de mooie buit was binnen !!

 

Perfect rapport voor KFCEB !!! 12 op 12 en een vierde plaats in het klassement !!

Speelden voor KFCEB :

VanDen Broucke – Van Eenaeme – Lippens – Goethals – De Somviele – Cazaerck – Vandewalle – Van Leene – Verclyte – Malysse en Oduro

res: De Wispelaere – Sehric – Van Driessche en Ligthart .

Vanwege jullie reporter

Koen Cazaerck
trainer
 

Wedstrijdverslag KFCE Belzele - KVV Klauwaarts Bassevelde 03 Februari 2019

KFCE Belzele – KVV Klauwaarts Bassevelde          2-1

 

 

De algemene dooi na een sneeuwrijke week en een droge zondag, maakten het mogelijk dat er gisteren kon gespeeld worden . Ons terrein lag er na al die vochtigheid wonderbaarlijk goed bij en maakte voetbal spelen perfect mogelijk .

 

Vandaag een match die we zeker niet mochten onderschatten ondanks een puntenverschil van 27 met het voorlaatst gerangschikt Bassevelde . In de heenronde speelden we daar tot nu toe onze beste wedstrijd van het huidige seizoen en die gedachte deed ons onbewust onvoorwaardelijk denken dat het vandaag “ een makkie “ ging worden .

 

Dit was verre van waar want gedurende de eerste helft waren er weinig goede acties op te merken en speelden we veel te traag en op sommige momenten zelfs veel te laks zonder overtuiging . Dit hadden we geweten en op de 41°min kregen we het deksel op de neus en scoorden de bezoekers de 0-1 via de mee opgerukte J.Haers  .

 

Belzele zag na de rust in dat het uit een ander vaatje moest putten en ging resoluut in de aanval . Echte grote doelkansen waren er in het begin terug niet buiten het opvallende feit dat we gedurende de volledige wedstrijd een enorm aantal hoekschoppen forceerden ( 19 in totaal wat echt veel is ) .

 

De verlossing kwam er dan toch op de 61° min toen Flor Goethals op vrije trap met een kanonskogel raak trof en de ban brak 1-1 . Voor de zwart-gele defensie was het gedurende het laatste kwart pompen of verzuipen want de onzen belegerden toen het doel van doelman  De Pau onophoudelijk .

 

Met nog een tweetal minuten op de klok kregen we de zoveelste hoekschop die net als de vorige 18 stuks door Arne Cazaerck op rechts hard op half-hoogte werd voor het doel gebracht . De Pau zat er aanvankelijk goed bij maar lost eventjes het leder en Jens Malysse deed net zoals tegen St.-Kruis Winkel de 2-1 binnentikken en bezorgde ons op die manier terug een overwinning .

 

Met 9 op 9 zien wij de topper van zondag tegen de tweede in de rangschikking in de derby tegen DKW Evergem met volle moed tegemoet . Wij bevinden ons momenteel op een mooie vierde plaats en met de onverdiende nederlaag van 1-0 in de heenmatch zijn we wel uit op revanche .

 

Belzele kan scherprechter worden in de burenstrijd tussen Evergem Center en DKW voor de titel ook al mogen we de derde hond in het kegelspel zijnde Sparta Ursel niet afschrijven .

 

Aanvallend zijn wij nog steeds gehandicapt met het gemis van onze spitsen Seba Van De Sompel en Pieter Claeys . Tevens missen we verdedigend Sam Schauvliege die zijn derde geel van het seizoen kreeg .

 

Belzele speelde met :

 

VanDen Broucke – De Somviele – Lippens – Van Eenaeme – Cazaerck – Vandewalle – Schauvliege – Van Leene – Oduro –

Goethals en Malysse . Res. : Sehric – Verclyte – Ligthart en Lampens .

 

Vanwege jullie reporter , Koen C.

Wedstrijdverslag SK Vinderhoute - KFCE Belzele 27 Jan 2019

SK Vinderhoute – KFCE Belzele    0-4

 

 

Voor de eerste maal deze competitie waren we er gisteren verre van zeker van dat de wedstrijd op het terrein van onze buren uit Vinderhoute zou doorgaan . De dooi van het witte sneeuwtapijt eerder deze week en de felle buien van zaterdagnacht en zondagmorgen deden ons vermoeden dat de partij op het doornatte en modderige speelveld zou afgelast worden . Niets was minder waar want gelukkig stopte het met regenen een goed uur alvorens van start te gaan en het nodige dweil – en aftrekwerk van de grootste plassen door de plaatselijke terreinverzorgers maakte het voor de scheidsrechter toch bespeelbaar .

 

Belzele startte furieus aan de wedstrijd en binnen de eerste 4 minuten kon de stand al gemakkelijk 0-3 gestaan hebben met kansen voor de jarige Flor Goethals , Oduro en Van Leene . De stand echter bleek beperkt tot 0-1 op de derde minuut toen Arne Cazaerck met een mooi , hard schot in de linkerhoek de score opende . Iedereen verwachtte een hoge uitslag maar de offensieve druk viel stil en onze jongens konden niet verder uitlopen . Dit kwam deels door het slordige afwerken en toch ook wel door het zeer zware terrein die goed combinatievoetbal fel bemoeilijkte . Het was zelfs zo dat SKV eerder beter in het spel kwam en fel verdedigde en buiten alle verwachtingen de stand tot aan de rust op 0-1 hield .

 

De tweede periode speelden onze aanvallers op het drogere gedeelte van het kleine Vinderhoutse speelveld en er kwamen meer kansen . De ene hoekschop na de andere werd afgedwongen maar nog geen doelpunt tot gevolg tot aan de 57 min een vrije trap van Sam Schauvliege door Alex Oduro vaardig gecontroleerd en in de draai met links in de linkerbenedenhoek werd binnengetrapt 0-2 . Enigszins bevrijd en een moegestreden rood-witte verdediging gaven onze jongens nu meer mogelijkheden om er nog wat doelpunten bij te maken . Dit gebeurde ook en de ingevallen Kevin Lampens zorgde nog voor twee treffers wat de eindstand op 0-4 bracht . Gelukkig kon Vinderhoute nog rekenen op een attente doelman Laton die zijn ploeg behoedde voor forfaitcijfers en zelfs nog veel meer .

 

Opdracht volbracht : Geen steken laten vallen ondanks het zeer slechte terrein , de nul gehouden en iets steviger komen op de vijfde plaats !!

 

Volgende zondag verwachten we Bassevelde waar we resoluut voor een 9 op 9 gaan met daarna op 10/02 de komst van co-leider DKW Evergem die naar de Doornstraat afzakt  maar dit is pas binnen veertien dagen !

 

Opstelling : VanDen Broucke – Malysse – Goethals – De Somviele – Cazaerck – Van Eenaeme – Lippens – Vandewalle – Van Leene – Oduro en Schauvliege . Res.: Westelinck – Sehric – Lampens en Verclyte .

 

 

Vanwege de verslaggever – afgevaardigde – GC : Koen C.

Wedstrijdverslag KFCE Belzele - FC St.-Kruis-Winkel 20 Jan 2019

KFCE Belzele – FC St.-Kruis-Winkel   2-1

 

Vandaag een eerste winterprik en onvermijdelijk had dit gevolg voor de speelomstandigheden op het terrein . De aanhoudende vorst maakte van de nochtans goed bijliggende grasmat een glibberige ondergrond waar iedere speler het moeilijk op had om zich recht te houden . Des te meer was de keuze van het schoeisel want zowel het spelen met vaste als met uitvijsbare noppen bleek niet zo evident .

 

Dit had zijn invloed op het spelbeeld en de mannen die zich het best konden rechthouden waren vooral in het begin van de wedstrijd de betere spelers . Het eerste doelpunt kwam er ook door de toestand van het terrein . Belzele die gewoon is om van achter uit mooi en deskundig uit te voetballen werd koud gepakt door de Winkelse voorspeler Ingels die op de 13° min kon profiteren van een slecht lateraal inspelen en tevens controleren van de bal . Desbetreffende kwam in balbezit en kon onze ver uitgekomen keeper Alain VDB met een lobbal verrassen 0-1 .

Wij waren eventjes van slag maar namen toch vlug weer de wedstrijd in handen . Na een paar keer gevaarlijk dreigen voor het bezoekende doel kon op voorzet van Brent Van Leene , Tom De Somviele naar doel koppen . Diens geplaatste bal werd van de lijn weggekopt maar onze opportunist Alex Oduro stond op de juiste plaats om de 1-1 aan te tekenen ( 22 min ) .

De volgende minuten tot aan de rust verliepen op en neer en langs beide kanten bleven beide doelmannen zeer waakzaam en foutloos met een 1-1 stand na 45 min spelen .

 

De tweede helft startte met een dreigender Belzele die de ene na de andere hoekschop kon afdwingen . De goed aangesneden en gevaarlijke corners werden telkens door Arne Cazaerck strak  getrapt maar het geluk en een goede afwerking was er net niet om op voorsprong te komen . We moesten wachten tot diep in de tweede helft toen op links Alex Oduro foutief werd gestopt . Arne Cazaerck achter de bal die met een harde lage voorzet Jens Malysse bereikte aan de eerste paal , Jens kon het leder naast een verdienstelijke keeper van Nieulandt in het doel deponeren 2-1 ( 80°min ) .

 

De laatste 10 minueten werden nu echt bitsig en de scheidsrechter begon een beetje de pedalen te verliezen . Dit had als gevolg dat er nog 3 gele en 1 rode kaart vielen . Geel voor Vandewalle en rood voor de ingevallen Kevin Lampens die volgens de ref de bezoekende keeper met gestrekte voet hinderde bij het uittrappen . Het was nog eventjes alle hens aan dek in onze verdediging maar onze stoere verdedigers De Somviele , Schauvliege , Van Eenaeme , Lippens en Malysse gaven geen krimp en zo was de buit binnen !!

 

Na een mindere periode van 1 op 9 knopen we terug aan met een driepunter wat echt deugd doet . Met Vinderehoute en Bassevelde op het programma de komende 2 weken moet een 9 op 9 haalbaar zijn om dan de co-leider DKW Evergem op 10/02 bij ons thuis te ontvangen !!

 

Belzele speelde met :

 

VanDen Broucke – Malysse – Lippens – Schauvliege – Van Eenaeme – Cazaerck – Vandewalle – Van Leene – Verclyte _ Oduro en De Somviele . Res : Comeyne – Sehric – Lampens en Ligthart .

 

Vanwege de GC , Koen Cazaerck

Wedstrijdverslag KFC Evergem Center - KFCE Belzele 12 Jan 2019

KFC Evergem Center – KFCE Belzele 3-1

 

Met de hoop, net zoals de beloften deden op vrijdag ( 1-0 winst ), onze buren met het kleinste verschil te kloppen trokken we op zaterdagavond naar ’t Lindeke voor de confrontatie met Center .

 

Dat dit een zware dobber ging worden wisten we al op voorhand en we zouden ons beste voetbalspel moeten boven halen om met puntengewin deze wedstrijd tot een goed einde te brengen .

 

De wedstrijd startte zenuwachtig en langs beide kanten zat het achteraan goed op slot . Tot op de 15°minuut onze doelman Alain VDB het leder minder goed wegwerkte en die in Evergemse voeten terecht kwam . De bal werd op rechts in de diepte gestuurd waar de aalvlugge Welvaert de bal perfect centerde in de loop van Kevin Roelandt die onze captain geen schijn van kans liet 1-0 . De wedstrijd modderde verder aan en gedurende de eerste helft werden er geen gevaarlijke acties en/of doelpogingen genoteerd .

 

De tweede helft ging van start en we zagen een gretiger Belzele die de Evergemse verdediging onder druk zette . Oduro , en Vandewalle waren enkele keer gevaarlijk maar hun minder goed afwerken zorgde ervoor dat we niet op gelijke hoogte konden komen .

Tot op de 64 min mocht Arne Cazaerck vanop 35 m een vrije trap geven . Arne koos voor een rechtstreekse snoeiharde trap op doel en die poging werd beloond met een wereldgoal in de rechterbovenhoek ( 1-1 ) . Ons geluk was van korte duur want nog geen twee minuten later werd een snelle counter door Welvaert afgewerkt en we moesten terug achtervolgen . Kevin Lampens werd ingebracht en tien minuten later werd hij in het strafschopgebied onderuit getrokken met een penalty tot gevolg . Vol vertrouwen na zijn mooi doelpunt zette Arne Cazaerck zich achter de bal maar zijn geplaatste bal werd door doelman Gaspard uit zijn doelvlak gezweefd . Weg grote kans op de gelijkmaker . Tot overmaat van ramp gaf Vanacker ons de doodsteek door op de 81°min de 3-1 voor Evergem Center aan te tekenen .

 

Even mochten we aanspraak maken op een gelijk spel maar het draaide uit op een spijtige nederlaag . Positief was onze inzet en nu nog wat beter leren afwerken zodat we spoedig weer met een overwinning kunnen aanknopen .

 

Belzele speelde met :

 

VanDen Broucke – Schauvliege – Verdegem – Malysse – Van Eenaeme – Cazaerck – Vandewalle – Oduro – Van Leene- Verclyte – Goethals

 

Res.: Westelinck – Van Driessche – Lampens – Lippens

 

Volgende week komt St.-Kruis Winkel op bezoek die wonnen hun wedstrijd en staan nu samen met ons op een gedeelde zesde plaats . Terug een moeilijke match en hopelijk kunnen we die winnend afsluiten .

 

Vanwege jullie reporter , Koen Cazaerck .

Wedstrijdverslag KFCE Belzele - FC Daring Maria Aalter 05 Jan 2019

KFCE Belzele - FC Daring Maria-Aalter  1-1

 

De openingswedstrijd voor het nieuwe jaar 2019 werd voor KFCE Belzele geen driepunter maar draaide uit op een puntendeling met de gasten uit Maria-Aalter die zich heel gelukkig mocht prijzen met het puntje dat ze kwamen wegsnoepen in de Doornstraat .

 

Door de blessures van Pieter Claeys, Jelle Lippens , Denis Sehric en daarenboven de afwezigheid van Arne Cazaerck ( geschorst ) , Jens Malysse ( werk ) en de studenten Brecht Baert en Sander Van Driessche die in de examenperiode zitten , verscheen er een totaal andere ploeg aan de aftrap in vergelijking met de heenwedstrijd waar we met 0-2 van Maria-Aalter wonnen .

 

De wedstrijd startte met aftastend voetbal en we zagen heel wat middenveldspel . Gedurende het eerste kwartier waren het zelfs de bezoekers die het meeste balbezit hadden en moesten onze jongens nog op toerental komen .

 

Dit gebeurde ook en vanaf de 20 minuut zetten ze de groen-hemden vast op hun helft . Dit resulteerde in een constante druk met een penalty tot gevolg na fout op Alex Oduro op de 30 min . Captain Alain VDB zette zich achter het leder maar zijn trap werd gepareerd door de bezoekende doelman en weg was de kans op 1-0 .

 

Nog geen twee minuten later devieerde Oduro een scherpe voorzet vanop rechts op de paal , terug pech om voor de rust op voorsprong te komen . Ruststand : 0-0

 

Na de koffie kregen we hetzelfde spelbeeld als de eerste 20 minuten maar toe Seba Van de Sompel van de bank kwam en de hardwerkende Lampens verving kregen we een eerste serieuze scoringskans die mooi door Alex Oduro op diens aangeven werd afgewerkt 1-0 .

 

Ons geluk was van korte duur want nog geen twee minuten later wezen de bordjes al 1-1 toen Filiz onze doelman Alain VDB verraste met een mooie rechtstreekse vrije trap op de 68°min .

 

Belzele drukte Maria-Aalter terug in verdediging maar ondanks nog verscheidene mooie kansen bleef het een gelijkspel ! Voor ons twee verloren punten voor de bezoekers een gewonnen punt .

 

Belzele speelde met :

 

Vanden Broucke - Schauvliege - De Somviele - Goethals - Van Eenaeme - Verdegem - Verclyte - Van Leene - Oduro - Lampens - Vandewalle

 

Res: Westelinck - Van De Sompel - De Wispelaere - ligthart .

 

Volgende week de derby op Evergem Center

 

We recupereren Arne Cazaerck en Jens Malysse . Verder hopen we op Jelle Lippens en Denis Sehric die uit blessure komen om er tevens bij te zijn .

 

Seba van de Sompel blesseerde zich opnieuw aan de bovendij en is zeer onzeker voor zaterdag 12/01 .

 

Vanwege de verslaggever, Koen Cazaerck