Eerste elftal KFCE Belzele

St.vlnr : Rick Motet – Alain Vanden Broucke ( cap ) – Jelle Lippens – Tom De Somviele – Jethro De Zutter – Kenneth Vanhoecke

Z.vlnr : Pieter Steyaert – Pieter Claeys – Arne Cazaerck – Vince Bauters – Denis Sehric .

Eerste elftal, zondag 15 April 2018

De eindsprint in de huidige competitie is ingezet met nog 9 punten te verdienen worden de prijzen letterlijk en figuurlijk aan de eindmeet verdeeld .

Wij met KFCE Belzele strijden voor het behoud in 2°A en puntenverlies kunnen we ons best niet veroorloven om onze dégradatieconcurrent FC Assenede op afstand te kunnen houden .

Gisteren kregen we FC Meetjesland op bezoek die eigenlijk niets meer te winnen of te verliezen heeft . Een uitgelezen moment om revanche te nemen voor de overdreven 5-2 nederlaag die we in de heenronde leden op Eeklo .

 

KFCE Belzele – FC Meetjesland          1-1 

Het werd geen hoogstaande partij met twee ploegen die weinig attractief voetbal lieten zien en zich vooral toespitsten op gevechts-voetbal . Wij misten met Arne Cazaerck en Pieter Steyaert ( beiden geschorst na de wedstrijd op SK Maldegem ) twee smaakmakers in het middenveld en bij de tegenstander ontbraken spits Kiran Can en sterkhouder  Arnold Ngiemne  .

Veel middenveld spel en vooral foutieve passes kleurden de eerste helft tot op de laatste minuut van de eerste 45 min  in de verdediging van Meetjesland een geblokkeerd schot zeer hoog werd afgeweerd en onder de deklat van keeper De Paepe viel .

Kim kon het leder nog net wegboksen maar  dan wel op het hoofd van onze linkerflank Kenneth Vanhoecke die simpelweg binnenkopte 1-0 .

 

De tweede periode startte en al vlug zagen we dat er geen beterschap in het samenspel van beide teams kwam . Meetjesland dreigde een paar keer maar zonder groot gevaar .

Toen op de 62°min de snelle Peric op links twee Belzeelse verdedigers op snelheid nam en de bal mooi onder de uitgekomen Alain Van Den Broucke in doel deponeerde 1-1 . 

Het wedstrijdverloop werd bitsiger en het spel lag voortdurend stil wegens overtredingen . Wij kregen nog de grootste kans op de 85° minuut toen de ingekomen Brent Van Leene in de diepe werd gestuurd en alleen op doelman De Paepe afstormde .

Brent kon de koelte niet bewaren en besloot een metertje naast het Eekloose doel : Weg kans en weg 3 nodige punten .

De match eindigde op een billijke 1-1 en toen we hoorden dat Assenede tevens een punt uit de brand sleepte op SK Bellem waren we toch wat ontgoocheld dat we geen verdere afstand konden nemen . Volgende week wacht ons “ de confrontatie “ op de zware Asseneedse kleigrond waar een ware veldslag zal gestreden worden .

Nog te vermelden dat de agressieve Meetjeslandse doelpuntmaker Peric net na affluiten rood kreeg na een smerige fout op Jelle Lippens .

 

Deze week goed trainen en ons klaarstomen voor zondag 22/04 dat is de opdracht voor onze jongens . De geschorsten zijn terug maar nu is wel

Vince Bauters geelgeschorst en zal er bijgevolg  niet bij zijn op Assenede .

 

Vanwege jullie verslaggever , Koen C.

Eerste elftal, zaterdag 31 Maart 2018

Terug met de voetjes op de grond !!

 

KSK Maldegem – KFCE Belzele                       3-2

 

Op zaterdagavond wachtte ons de verplaatsing naar het derde gerangschikte KSK Maldegem . Het vertrouwen was groot

want met een 6 op 6 uit onze laatste twee wedstrijden achtten wij ons zeker niet kansloos om op het grote, mooie terrein

van de momenteel beste ploeg van de terugronde andermaal iets te rapen !!

 

De match kon voor ons niet beter starten want na nog geen twintig minuten spel leidden wij met een comfortabele 0-2

voorsprong na twee wondermooie doelpunten . De eerste op de 10 minuut toen Arne Cazaerck een zwiepende voorzet van

Ben Nuytinck vakkundig in de rechterhoek binnenkopte . Belzele bleef dreigen en Maldegem wist er precies geen raad mee want

Op de 17°min kon Pieter Steyaert een collectieve aanval met een lobje over de thuisdoelman afronden 0-2 .

 

De toeschouwers konden hun ogen niet geloven en de Maldegemse spelers beseften dat er werk aan de winkel was . We konden

die voorsprong een kwartiertje aanhouden toen de geel-roden meer druk zetten en succes hadden toen uit snelle uitbraak op

Links door hun spits Van Hulle werd afgerond 1-2 . Ons geluk om een voorsprong te behouden was van korte duur want op de 35 min wezen de bordjes 2-2 want een sterke Vyncke maakte met het hoofd na een vrije trap op rechts de gelijkmaker .

 

Onze vroege ruime voorsprong smolt als sneeuw voor de zon en we konden gaan rusten met de 2-2 op het bord .

 

Na de rust een totaal ander spelbeeld : Maldegem de betere ploeg die ons volledig vastzette op onze helft en zo vlug mogelijk op

voorsprong probeerde te geraken . De onzen waren voornamelijk op verdedigen aangewezen en een attente captain Alain Vanden Broucke

En het doelhout tot tweemaal toe redde ons van een achterstand . KFCEB kon slechts nog éénmaal dreigen toen Pieter Claeys na een samenspel

met Arne Cazaerck laatstgenoemde alleen voor de Maldegemse doelman kwam maar het leder slecht kon controleren en weg was deze kans .

Langs de overzijde had men meer geluk want een pegel van Vyncke verdween in de linkerbovenhoek en Maldegem zat met 3-2 op rozen.

 

Wij werden daarna nog tot 10 herleid vermits Arne Cazaerck een tweede te opzichtelijke fout maakte en hiervoor voor een tweede maal met

geel werd bestraft en aldus op de 82°min het veld moest verlaten .  

Maldegem controleerde de laatste 10 min de wedstrijd en won verdiend deze partij die nochtans zo hoopvol voor ons startte !!

 

Met de Paasperiode in het verschiet liggen we nu twee weken stil . De volgende wedstrijd is thuis tegen Meetjesland . Voor deze match zijn

Arne Cazaerck ( 2xgeel ) en Pieter Steyaert ( 6° geel vh seizoen ) geschorst .

Jelle Lippens komt terug uit schorsing .

 

Onderaan de rangschikking blijft alles onveranderd we hebben nog 3 punten voorsprong op Assenede en hopen thuis tegen de Eeklonaars

niet te verliezen om zodanig  met een bonus op de voorlaatste speeldag naar Assenede af te zakken voor  de wedstrijd “ van de dégradatie.

 

Vanwege de reporter van dienst , Koen Cazaerck

Eerste elftal, zondag 18 Maart

Op schema voor operatie “ Redding “ : 6 op 6 in laatste twee wedstrijden !!

 

KFCE Belzele – FC Kleit              2-1

 

Na de mooie overwinning vorige week op Waarschoot kregen we gisteren eindrondekandidaat FC Kleit op bezoek . Met de heenwedstrijd in gedachte en de huidige gezonde gedrevenheid , gaven we onszelf goede kaarten om punten te pakken .

 

Er blies een ijskoude harde wind  pal in de lengte over het terrein wat een grote invloed had op het spelbeeld . Kleit startte met windvoordeel en al vlug zagen we dat de onzen meer verdedigend moesten denken en slechts sporadisch aanvallend konden dreigen . De oranje-blauwen waren stevig in duel en onze defensie zette alle zeilen bij om de rust met een brilscore in te gaan . Dit lukte vrij aardig en we vingen Kleit goed op tot net voor onze grote baklijn . Onze tegenaanvallen waren niet snedig genoeg om de Kleitse doelman te bedreigen en werden gesmoord in hun solide verdediging . Met nog 1 minuutje te gaan in de eerste helft had iedereen zich al verzoend met een scoreloos gelijkspel maar dit was zonder aanvaller Wille van Kleit gerekend . De  Kleitse  linkerflank kreeg de bal aangespeeld en probeerde schuin vanop 25 meter met een laagscherend overhoeks schot onze captain Alain VDB te verschalken en met succes . De bal belandde mooi in het zijnetje en de 0-1 was een feit . Er werd nog afgetrapt maar enkele seconden daarna werd er voor rust afgefloten .

 

Met de wind in de rug hadden we nu nog minimum 45 min om de scheve situatie recht te zetten . We zagen direct een gedreven KFCE die hun tegenstander goed onder druk zette en met een verzorgde opbouw kansen afdwong . Dit kende succes toen een mooie collectieve aanval door Sander Van Driessche efficiënt werd afgewerkt op de 60 min : 1-1 . Belzele rook zijn kans en een goed samenspel tussen Arne Cazaerck en Pieter Claeys werd door laatstgenoemde  tegen de touwen geknald 2-1 .

Het kwam er nu alleen nog op aan stand te houden en eventueel op een counter de zekerheid te krijgen van een zeer belangrijke overwinning in de strijd voor het behoud in 2°A .

Kleit kwam nog enkele malen dreigen maar de concentratie achterin was optimaal en we gaven geen krimp . Het werd nog ei zo naar 3-1 op een schermutseling voor het Kleitse doel en tevens toen doelman Buyle  een ver schot van Arne Cazaerck van onder zijn deklat wegbokste .

 

Een gefrustreerd Kleit pakte in de laatste 10 minuten nog enkele gele kaarten en probeerde nog alles om een gelijkspel af te dwingen maar tevergeefs de overwinning was binnen !! .

Assenede verliest nipt weliswaar op leider Adegem en zo komen we 3 punten los .

 

Volgende zaterdag trekken we terug naar het Maldegemse om daar SK Maldegem partij te geven . Een aardsmoeilijke verplaatsing maar wie weet kunnen we daar ook iets oogsten . We zitten in een positieve flow wat we nu beslist nodig hebben en hopelijk kunnen aanhouden met als beloning dat we in deze mooie reeks van 2°provA mogen blijven .

 

Jelle Lippens pakte zijn zesde geel van het seizoen en is er niet bij . Denis Sehric is blessure-en griepvrij dus hopen we hem te kunnen gebruiken als ervaren verdediger . Bram Van Eenaeme sukkelt nog met lies en knie is nog eventjes out .

 

Vanwege een fiere en hoopvolle secretaris , Koen Cazaerck .

Eerste elftal, zondag 11 Maart

Eindelijk nog eens een overwinning tegen KFAC Waarschoot .

 

KFAC Waarschoot – KFCE Belzele      1-2

 

Het wordt stilaan 5 voor 12 voor onze eerste ploeg want met nog 6 wedstrijden voor de boeg ziet het er naar uit dat het voor de dégradatie een tweestrijd zal worden tussen ons en FC Assenede .

Gisteren ontving Assenede rode lantaarn Evergem Center en wij moesten naar het 4°laatst gerangschikte Waarschoot .

 

Onze trainer Guy Vandurme had zijn manschappen goed ingepeperd dat het vandaag “ Van moeten “ moest zijn want bij verlies en winst van concurrent Assenede wij wel eens mentaal een zware opdoffer konden krijgen en 3°provinciale zeer nabij zou zijn . Vanuit het bestuur werd er tevens nog een woordje toegevoegd en de motivatie omwille van  het prille vaderschap van Ben Nuytinck en de hoogmoed van Waarschoot die ons weinig kans gaven , werkte als olie op vuur en iedereen ging er echt “ hun kop voor leggen “ .

 

Het spelbeeld gaf dit duidelijk aan en Belzele was gedurende de eerste 20 minuten duidelijk de betere ploeg . Iedereen gaf zich ten volle en we drukten “ de Leeuwkens “ in verdediging . Er was dreiging vooraan en onze beide flanken Flor Goethals en Kenneth Vanhoecke waren meerdere malen mee in de aanval en lieten zich goed opmerken . Onze inspanningen werden beloond toen op de 22°min een slecht ontzetten van de Waarschootse defensie bij Tom De Somviele belandde , Tom gaf een gemeten voorzet richting kleine baklijn waar Arne Cazaerck ongedekt mooi overhoeks kon binnenkoppen 0-1 . Onze vreugde was maar van korte duur want nog geen twee minuten later kon de eeuwig aalvlugge ex-Belzelenaar Timo Allemeersch onze verdediging verschalken en de bordjes wezen gelijk 1-1 .

We bleven niet bij de pakken zitten en probeerden nog voor de rust terug op voorsprong te komen maar een attente thuisdoelman en pech toen Sander Van Driessche op de paal besloot , verhinderde dit .

 

De tweede helft startte terug met een gretig Belzele die er echt in geloofde en druk naar voor zette . Enkele gevaarlijke standjes voor het Waarschootse doel brachten aanvankelijk niets op tot op de 55 min Sander Van Driessche er handig 1-2 kon van maken op aangeven van een hard werkende Pieter Claeys . Nu was de boodschap de voorsprong vasthouden en zo vlug mogelijk uitdiepen zodanig dat we geruster konden verder voetballen . Waarschoot van zijn kant schakelde een hogere versnelling in en kwam meer in de wedstrijd . Gelukkig gaf onze verdediging geen krimp en konden we na toch wel een zenuwachtig slot de overwinning binnenrijven .

 

Een echte ontlading na een 0 op 12 . Assenede haalde het op een praktisch onbespeelbaar terrein met 4-0 van Evergem Center wat ons beiden op 20 punten brengt maar zij hebben nu een beter doelsaldo .

 

Volgende week komt FC Kleit op bezoek waar we in de heenwedstijd slechte herinneringen aan overhielden : een onverdiende 1-0 nederlaag door een niet gefloten buitenspel en onterechte gele (2 ) en rode kaart !! Na de overwinning en met deze mentaliteit moeten we punten kunnen pakken . Assenede moet naar de leider Adegem . We hopen volgende week een voorsprong te kunnen nemen op onze dégradatieconcurrent .

 

Bram Van Eenaeme viel geblesseerd uit , 3 spelers staan op scherp wegens 2 gele kaarten mn Vince Bauters ( komt terug na 2 x geel ) , Jelle Lippens en Pieter Steyaert .

 

Denis Sehric is opnieuw fit en beschikbaar .

 

Vanwege een gelukkige secretaris-verslaggever , Koen Cazaerck .
 

*************************************************************************

Eerste elftal, zondag 04 Maart

 

Het lukt maar niet , dringend punten nodig !!

 

KFCE Belzele – Zeveren Sportief        1-3

 

 

Een nieuwe kans om na lange tijd terug eens punten te pakken verdween gisteren vlug net zoals deze week  : als sneeuw voor de zon .

 

Ondanks het feit dat we in de tweede helft goed startten en de scheve situatie van voor de rust ( 0-1 achter )  rechttrokken via een goed getrapte hoekschop van Arne Cazaerck mooi binnengeknikt door Pieter Claeys (1-1) , kreeg onze hoop op puntengewin al vlug een knauw wegens de tweede gele kaart van Vince Bauters rond de 60 min .

 

Zeveren profiteerde van de numerieke meerderheid en kon tweemaal kort na elkaar op een 1-3 voorsprong komen . De veer was gebroken en buiten enkele kleine kansjes kwamen we niet verder meer .

 

Voor Zeveren was het sinds heel lang dat zij tegen ons nog eens de volle buit namen . Goed voor hen want zij worden terug derde in de rangschikking andermaal balen voor ons, wij schieten niets verder op .

 

Enig lichtpuntje is  dat onze concurrent voor de dégradatie Assenede tevens verloor op Merendree ( 3-0 ) .

 

Volgende week een nieuwe kans op Waarschoot dat 10 punten meer telt als ons . Een ploeg die we zeker moeten aankunnen maar die zich zo vlug mogelijk van het behoud wil verzekeren . Hopelijk halen we daar eens een mooi resultaat !!

 

Bram Van Enaeme viel uit met last in de lies , Vince Bauters is geschorst . Wij hopen de zieke Ben Nuytinck te recupereren en tevens Denis Sehric die uit blessure komt .

 

 

Vanwege Koen Cazaerck .

 

*************************************************************************

Eerste elftal, zondag 25 Februari

Onverdiende nederlaag met als gevolg code rood betreffende degradatie !!!

 

FC Poesele A – KFCE Belzele    1-0

 

Met de minder goede prestatie vorige week in gedachte ( de 0-4 in de derby tegen Sleidinge ) trokken wij richting Groot-Nevele om er

Poesele partij te geven . Onze trainer Guy Van Durme had het iedereen goed ingepeperd dat we een zeer gemotiveerde tegenstrever

mochten verwachten die de afstraffing uit de heenronde ( 9-1 voor Belzele ) niet vergeten was .

Bijkomend was dat we met Arne Cazaerck ( derde geel ) en sluitstuk Alain Vanden Broucke ( geblesseerd ) twee sterkhouders misten en dit

maakte het er niet gemakkelijker op . Dus er werd veel strijdlust en gezonde agressiviteit verwacht .

Wetende dat wij technisch een goed voetballende ploeg zijn die op een kunstgrasveld zeker de evenknie van gelijk wie in 2°A kunnen

zijn aangevuld met de gevraagde inzet , zag iedereen in de ploeg het zitten om vandaag punten te pakken .

 

De eerste helft startte en de ijzige wind blies in het voordeel van de thuisploeg , het spel ging goed op en neer en Belzele schepte de

meeste kansen maar kon zoals gewoonlijk het terug niet afmaken . Pech en vooral een goede thuisdoelman De Waele hield ons zeker

van een drietal gemaakte goals . Pogingen van Pieter Steyaert , Pieter Claeys en Vince Bauters die de paal trof werden niet beloond .

langs de andere zijde kreeg Poesele op de 25°min een vrije trap net voor de grote baklijn en zoals we het dit seizoen al zo veel meemaakten

scoorde onze tegenstrever met name  Ruben Welvaert met een gestrekte knal in de rechterhoek de 1-0 .

PJ Westelinck die een zeer verdienstelijke partij keepte had geen verhaal op dit mooie schot .

 

Poesele hield met “ een briefje van de pastoor “ deze minimale voorsprong vast tot aan de rust en wij hoopten er in de tweede helft

met windvoordeel alles uit te halen en toch minstens een gelijkspel te bereiken .

 

Na de koffie zagen we een zeer steriel spelbeeld veel middenveldspel en weinig kansen langs beide zijden . Wij dreigden wel maar

waren niet overtuigend genoeg om te scoren . Poesele van zijn kant trok zich vooral terug in verdediging en hanteerde meerdere malen de

lange bal om aan de druk te ontkomen . Ondanks een felle belegering de laatste 10 minuten bleef het 1-0 .

Terug een zure nederlaag die we 100% niet verdiend hebben . Het spelbeeld was heel wat beter dan vorige week maar het resultaat

Is hetzelfde : terug 0 punten en dat brengt ons geen stap verder .

In tegendeel Assenede komt op gelijke hoogte te staan na een monsteroverwinning thuis tegen Lovendegem 6-1 en wint aan vertrouwen .

 

Volgende week ontvangen we Zeveren Sportief waar we zeker iets moeten tegen pakken ook al staan ze in de top 5 . Het wordt stilaan

van moeten of anders zullen we onze tenten in 3°Prov. na degradatie verplicht opslaan en dit willen we beslist niet !!!

 

Vanwege een bezorgde  GC , Koen Cazaerck

Eerste elftal, zondag 18 Februari 2018

Lesje in snelheid en efficiëntie door onze buren uit Sleidinge !!

 

KFCE Belzele – KFC ST.-Joris Sleidinge         0-4

 

Met 130 betalende toeschouwers was het een tijdje geleden dat er toch een respectabel aantal voetballiefhebbers

naar de Doornstraat afzakten om deze derby te aanschouwen .

 

Een gelijk opgaande eerste helft met wisselende kansen was zowat de samenvatting van de eerste helft . Al wezen

De bordjes wel met 0-1 in het voordeel van de bezoekers die vooral speculeerden op hun snelle en beweeglijke voorlinie .

Belzele dreigde enkele malen maar supergevaarlijk waren we eigenlijk niet . Alleen met een schot op de deklat vanop 30 meter

via Pieter Steyaert konden we hoogstens aanspraak maken op een gelijke stand aan de rust . Ondertussen had C.Pauwels

op de 25 min der 0-1 gescoord op een snelle tegenaanval .

 

Na de rust probeerden de onzen het tij te keren maar een goed georganiseerde rood-groen verdediging hield alles onder

controle en kon naar hartenlust counteren via Versprille en Pauwels . De twee doelpunten van S.Forton op de 51° en 58° min

gaven ons de doodsteek . Enkele pogingen van Belzele om de eer te redden waaronder een mooie trap van Arne Cazaerck  die de deklat scheerde

kenden geen succes en de pil werd nog bitterder toen Pauwels met zijn tweede van de namiddag de eindstand na de

zoveelste “ Sleinsche “ snelle uitbraak  rond de 75 min vastlegde  0-4 .

 

Gelukkig voor ons verliezen de concurrenten op het behoud tevens hun wedstrijd en blijft in de kelder van de rangschikking met name

de laatste 4 plaatsen onveranderd qua behaalde punten .

 

Volgende week de verplaatsing op kunstgras naar Poesele . Die ploeg staat mooi gerangschikt in de buik van de klassering en is ongetwijfeld de

blamage van de heenronde zijnde de nederlaag van 9-1 tegen ons niet vergeten .

Er wacht ons daar een uiterst gemotiveerde ploeg . De strijdlust en terug aanknopen met een goede focus op de wedstrijd zal nodig zijn om daar

Iets te rapen . Het goede nieuws is dat Jelle Lippens terug komt uit schorsing en we hopen tevens Denis Sehric te recuperen na blessure .

Minder goed is dat Arne Cazaerck zijn derde geel kreeg en een weekje geschorst is en ook dat Brent Van Leene uitviel met een voetblessure .

 

Vanwege de GC, Koen Cazaerck