Wedstrijdverslag FC Meetjesland - KFCE Belzele

Wedstrijdverslag 18°competitiematch Datum : 11/01/2020

“ Mooi punt gepakt met : “ een briefje van de pastoor “ !! “

FC Meetjesland - KFCE Belzele 1 – 1

Met een zaterdagavondwedstrijd naar Eeklo voor de boeg weten we uit ervaring dat dit een zware dobber zal worden . De minder goede verliespartij van vorige week in gedachte wist Belzele dat iets rapen op het grote veld van de” herbakkers “ al prachtig zou zijn .

De wedstrijd begon al in mineur voor onze jongens want na 8 minuten wezen de bordjes al 1-0 want hun gevaarlijke spits Arnold Ngieme wist met een heerlijke krul in de rechterbenedenhoek de score te openen . Belzele zag gedurende het eerste half uur alle kleuren van de regenboog en werd bij wijlen van het kastje naar de muur gespeeld . Dit was de eerste maal dit seizoen dat we zo overdonderd werden en wij zelf er nooit uit kwamen . Buiten 1 kansje voor Seba Van De Sompel na 2 minuten spelen kwamen we niet in de buurt van keeper Boelens . We mochten de hemel danken dat Eeklo slecht afwerkte en ook dat het geluk om een tweede doelpunt te slikken aan onze kant was . Bij gevolg , o zo blij dat we tot aan de rust de schade konden beperken want een 3-0 zou niets te veel zijn geweest .

Dit gegeven sterkte ons . Bij de start van de tweede helft zagen we duidelijk dat Eeklo fysiek gezien zijn beste pijlen verschoten had en wij meer in de match kwamen . Seba VDS viel geblesseerd uit met een voetblessure en Cedric Lecluyse werd voorin een gedreven stoorzender voor de solide Eekloose defensie .Onze captain Alain Van Den Broucke behoedde ons van een 2-0 achterstand door een plaatsbal van terug Ngieme te stoppen . Op de 70 minuut kwam Belzele er toch eens goed uit en Arne Cazaerck werd op links aangespeeld even voor het penaltygebied van de thuisploeg . Arne controleerde met de borst de bal met de rug naar de goal en probeerde een omhaal richting doel . De bal viel ongelukkig op de dwarsligger maar een goed gevolgde Jarno Gabriël kon mooi binnentikken 1-1 .

De Meetjeslanders waren van slag en opeens kwamen wij ook meer in balbezit en ging het gedurende de laatste 20 minuten meer over en weer . Eeklo probeerde het nog met een laatste offensief om alle punten thuis te houden maar wij hielden stand en veroverden een mooi puntje waarop wij eerlijk gezegd bij het zien van het begin van de partij niet verwacht hadden .
Volgende week komt leider Drongen op bezoek . Onze ziekenboeg neemt uitbreiding , Lecluyse is geschorst . We proberen er alles aan om ze het lastig te maken . Op papier zijn we kansloos maar in voetbal kan alles !!

Belzele speelde met :

Van Den Broucke –De Somviele - Verclyte – Malysse – Gabriël –Cazaerck – Van De Sompel – Goethals – De Zutter – Van Eenaeme en Lippens .
Res : Van Der Gracht – Colpaert – Van Driessche en Lecluyse

Verslag : GC Koen C.

Wedstrijdverslag KFCE Belzele - DKW Evergem

Wedstrijdverslag                            17°competitiematch                                                    Datum : 05/01/2020

 

“ Zure nederlaag na zoutloze derby “

 

KFCE Belzele – DKW Evergem               1 – 2

 

Zoals aangekondigd in het recentste artikel dat vrijdag laatstleden in de krant verscheen, zou het vandaag een derby worden waarbij beide ploegen beslist  geen puntenverlies wouden lijden .

Voor de burenstrijd tegen DKW misten we uiteindelijk toch wel enkele spelers die in dergelijke wedstrijden zeker een meerwaarde konden betekenen . Met Jelle Lippens geschorst , Sam Schauvliege  , Maxim De Baerdemaeker en Brent Van Leene gekwetst startten we dit toch wel belangrijk duel niet op volle sterkte  .

Dit mogen we zeker niet als enig excuus voorop schuiven , de prestatie die onze jongens op de grasmat brachten was ondermaats en op het einde van de rit waren we het kind van de rekening .

De eerste helft zag het er nog vrij belovend uit want met de rust leidden wij met 1-0 . een doelpunt van Alex Oduro , zijn 9de van het seizoen , na een mooi getrapte hoekschop op rechts door de heroptredende Arne Cazaerck kon onze topscoorder met het hoofd afwerken . Voor de rest ging het op en neer en waren er weinig gevaarlijke fases op te merken .

De tweede helft startte en hetzelfde spelbeeld kondigde zich aan . Opmerkelijk was wel dat DKW iets meer dreigde en wij weinig gevaarlijk waren . Was Belzele er nu te gerust in dat de Arsenalscore op het bord zou blijven staan tot op de 90°minuut men kwam toch bedrogen uit want 10 minuten voor het einde van de match kon de ingevallen Robin Schamp een snedige aanval van de bezoekers afwerken 1-1 . Wij waren van slag en bijgevolg kreeg DKW vleugels en het noodlot sloeg even voor affluiten toe . Hun captain Mickey Prempeh kon een gelijkaardige voorzet op rechts succesvol afronden en liet een verbouwereerde doelman Alain Vanden Broucke geen schijn van kans . Een laatste slotoffensief bracht niets meer op : weg driepunter , weg de kans om aan te sluiten bij de middenmoot .

 

Belzele speelde met :

Van Den Broucke –De Somviele - Verclyte – Malysse – Gabriël – Lecluyse- Cazaerck – Van De Sompel – Goethals – Oduro – Van Eenaeme .

Res : Westelinck – Verdegem – Colpaert – De Zutter

 

Verslag : GC Koen C.

Wedstrijdverslag SK Maldegem - KFCE Belzele

Wedstrijdverslag                            16°competitiematch                                                    Datum : 14/12/2019

 

“ Gelijkspel zou niet onverdiend geweest zijn “

SK Maldegem - KFCE Belzele                3 - 1

De verplaatsing zaterdagavond naar Maldegem , die we in de openingswedstrijd van de competitie thuis met 3-2 klopten ,  kondigde zich aan als een partij die je gerust als “ heel belangrijk “ mocht bestempelen . Bij winst : aansluiting met de middenmoot en verlies : positie net boven de kelder van de rangschikking .

Wetende dat we vandaag 4 vaste waarden missen m.n : Schauvliege – Van Leene– Cazaerck allen geblesseerd en De Somviele : geel geschorst,  maakte het onze coach zeker niet gemakkelijker op aangaande de opstelling van zijn team .

Maldegem was duidelijk belust op revanche sedert de heenwedstrijd en te meer het feit dat zij vorige week verloren tegen leider Sleidinge , stonden we voor een gedreven en opgeladen tegenstrever .  Dit zagen we vooral in de eerste helft want bij wijlen werden we weggespeeld door een gedreven SK Maldegem . De eerste 20 minuten was het afzien en de onvermijdelijke goal hing al een tijdje in de lucht toen op de 26°min Roels onze captain Alain VDB verschalkte met een ver mooi hard schot onder de deklat (1-0 ) . Vanaf dat moment kwamen wij meer in de match en konden enkele malen dreigen via Seba VDS en Oduro . Deze laatste kon op een diefje na hoekschop en net vóór de rust aan de verste paal binnentikken ( 1-1 ) .

Een tweede helft die meer op en neer ging met een gretiger en gevaarlijker Belzele . Dit liet echter niet toe dat diezelfde Roels zijn ploeg op de 56°min terug op voorsprong bracht door een doorgekopte voorzet door Vyncke op zijn beurt zelf binnen te koppen (2-1 ) . Onze jongens deden er nog alles aan om een puntje uit de brand te slepen maar alles was tevergeefs . Pech bij de afwerking en de benadeling door de ref.die enkele beslissingen nam waarbij de thuisploeg serieus werd bevoordeeld . Op de 89min namen we alle risico op er een “drawke” uit te halen maar kregen het deksel op de neus 3-1 ( eindstand ) .

Volgend jaar 5/1/2020 wordt er terug op zondagmiddag om 14u30 gespeeld, thuis tegen DKW . Met deze derby wordt het al “ van moeten “ om uit de gevaarzone te blijven . De Somviele komt terug uit schorsing en hopelijk wordt de ziekenboeg met de geblesseerde spelers tot nul herleid . We missen wel sterkhouder Jelle Lippens die geel geschorst is .

Belzele speelde met :

Van Den Broucke – Colpaert –Lippens - Verclyte – Malysse – Gabriël – De Baerdemaeker – Van De Sompel – Goethals – Oduro – Van Eenaeme .

Res : Westelinck – Van Driessche - Lecluyse

 

Verslag : GC Koen C.

Wedstrijdverslag KFCE Belzele - FC Assenede

Wedstrijdverslag            15° competitiematch                                                   Datum : 08/12/2019

 

“ Verdiende broodnodige overwinning !! “

 

KFCE Belzele – FC Assenede      3-1

Met de Kerstperiode in zicht en vandaag de laatste wedstrijd van de heenronde weten we traditioneel dat vele clubs moeten rekening houden met geblesseerde spelers, studenten die zich in de boeken moeten verdiepen en tevens met de momentele klassering want dit is wel al de laatste match van ronde 1 . Onze tegenstrever Assenede staat mooi gerangschikt en uit ervaring weten we dat het een ploeg is die ons in het verleden al meerdere malen in het zand deed bijten dus een goed en gemotiveerd Belzele zal vandaag nodig zijn om de drie punten thuis te houden . Zonder Oduro ( enkel ) , Schauvliege ( knie ) en Lecluyse (nog net niet fit ) moest er terug gesleuteld worden . Arne Cazaerck zat wel al op de bank na 3 weken rust omwille van een spierscheur .

De wedstrijd startte met een felle wind die in de eerste helft in het voordeel van de bezoekers blies . Zij hadden dan ook het meeste balbezit maar Belzele verdedigde goed en kwam nu en dan gevaarlijk opzetten . Een kleine onoplettendheid achteraan werd cash betaald en centrale verdediger Benaissa kon met het hoofd scoren voor de rood-witten .

Ruststand : 0-1

Na de koffie zagen we een ander spelbeeld . Het windvoordeel was duidelijk zichtbaar en onze jongens gingen resoluut in de aanval . Dit loonde want op de 58°min kon Maxim de Baerdemaecker op voorzet van Seba Van De Sompel binnentikken (1-1 ) . Belzele zag dat er meer in zat en drukte verder . Tot overmaat van ramp blies ref Bruggeman voor strafschop toen onze doelman Alain VDB volgens hem zijn tegenstander raakte na een interventie . Niemand zag hierin een penalty maar de bal ging op de stip . Gerechtigheid geschied toen deze via de buitenkant van de linkerpaal werd gemist . Assenede was van slag en wij zetten nog een tandje bij . Arne Cazaerck kon op de 72°min op links doorzetten en gaf een assist aan Seba VDS die afwerkte (2-1 ) . Jammer voor Arne want bij deze actie herviel hij in zijn net herstelde blessure en moest vervangen worden . Assenede nam nu meer risico’s en dreigde enkele malen via Deleu maar onze defensie gaf geen krimp . Tot zover er meer ruimte kwam op het einde en een verdienstelijke Jarno Gabriël kon op de 92°min mooi keeper Bonne voor een derde maal verschalken en de eindcijfers stonden op het bord 3-1 .

Belzele speelde met : Van Den Broucke – Verclyte - Lippens – Malysse – Gabriël – Van Leene – Van Eenaeme – Goethals – Van De Sompel – De Baerdemaecker –De Somviele .  

Res : Westelinck –Van Driessche- Cazaerck en Ligthart.

 

Verslag : GC Koen C.

Wedstrijdverslag KFC St. Joris Sleidinge - KFCE Belzele

14° speeldag

KFC St.-Joris Sleidinge – KFCE Belzele 4-1

Geen wedstrijdverslag aanwezig wegens het niet bijwonen van deze wedstrijd .

Ondanks een goede tweede helft was het toch duidelijk dat de huidige leider
in efficiëntie en in globaliteit een maatje te groot was voor onze jongens die
zich nochtans strijdvaardig toonden maar te kort schoten .

Doelpunt voor Belzele : Maxim De Baerdemaeker op de 70°min (3-1) .

Koen Cazaerck

 

Wedstrijdverslag KFCE Belzele - SK Bellem

Wedstrijdverslag            13° competitiematch                                                   Datum : 23/11/2019

 

“ Eindelijk nog eens winst , geen schoonheidsprijs maar toch beloond !! “

 

KFCE Belzele – SK Bellem           1-0

Vandaag moest onze coach Guy Van Durme zijn ploeg op verschillende posities aanpassen wegens het ontbreken van vier sterkhouders met name de geblesseerden Cazaerck en Lecluyse , de net uit blessure komende De Baerdemaecker en de zieke Tom De Somviele .

Wetende dat er vandaag zeker punten moesten geoogst worden na een zeer magere 1 op 12 zou dit tegen een niet te onderschatten en middenmoot SK Bellem geen sinecure worden . Deze wedstrijd werd op zaterdagavond gespeeld en het was al triestig om te zien dat slechts een handvol supporters op post waren om deze avondmatch te aanschouwen ( slechts een kleine 60 tal aanwezig ) . Terug een wedstrijd waar geen schoonheidsprijs mee te winnen viel  . Typisch gevechtsvoetbal en veel onzorgvuldige passes kenmerkten deze partij . Bellem had het meeste balbezit en schiep dan ook de beste kansen maar een zeer attente Alain Vanden Broucke redde voor ons tot tweemaal toe de meubelen en hield zijn netten schoon . Belzele zelf was wel op de 20 min reeds op voorsprong gekomen nadat een afgeweerd schot van Robbe Ligthart door Flor Goethals werd afgewerkt en onze jongens met 1-0 de rust bereikten .

Ruststand : 1-0

Na de koffie zagen we een weinig gewijzigd spelbeeld . Bellem vooral zoekende naar dat ene gaatje in onze defensie om de score in evenwicht te brengen en wij speculerende op de counter om een geruststellende 2-0 voorsprong te verkrijgen . Beide intenties werden telkens door de verdediging en in het bijzonder beide goed keepende doelverdedigers te niet gedaan en tot 10 minuten voor het einde stond het nog steeds 1-0 . Wetende dat wij dit seizoen al tot driemaal toe met 1-0 de boot ingingen hoopten wij ten stelligste dat het geluk eens aan onze zijde zou zijn en wij dit konden aanhouden . Buiten een gevaarlijk schot van Staelens nipt voorlangs konden de blauwhemden ons niet meer bedreigen en op de 92° minuut klonk het verlossende eindsignaal .

Belzele speelde met : Van Den Broucke – Verclyte - Lippens – Malysse – Gabriël – Schauvliege – Van Eenaeme – Goethals – Van De Sompel – Oduro- Ligthart .  

Res : Westelinck –Van Driessche- Colpaert en Van Leene.

 

Verslag : GC Koen C.

Wedstrijdverslag FC Lembeke - KFCE Belzele

Wedstrijdverslag            12°competitiematch                                                    Datum : 17/11/2019

 

“ Het is en blijft te weinig ondanks de goede wil !! “

FC Lembeke - KFCE Belzele                    1 - 0

 

De verplaatsing naar Lembeke die we nog net met 1 puntje vooraf gaan kondigde zich aan als een partij die je gerust als “ heel belangrijk “ mocht bestempelen . Bij winst aansluiting met de middenmoot en verlies is een plaatsje net boven de kelder in de rangschikking .

Wetende dat we vandaag 4 vaste waarden missen m.n De Baerdemaecker – Lecluyse – Cazaerck allen geblesseerd en Van Eenaeme geel geschorst maakte het onze coach zeker niet gemakkelijker op bij de opstelling van zijn team .

Eerlijk gezegd werd het terug een partij waarvan men van in het begin zag dat diegene die ging scoren het met het kleinste verschil zou halen op de tegenstrever . Deze veronderstelling is ook uitgekomen . Harde duels en vooral onzorgvuldig spel langs beide kanten typeerde het spelverloop . Lembeke kwam wel na een mooie actie op rechts op voorsprong toen Preben Lippens scoorde achter zijn linker steunbeen op inzenden van Maas 1-0  ( 28 min ). Belzele probeerde te reageren en dreigde een paar maal via Seba Van De Sompel maar zonder succes . Net voor het rustsignaal twee opmerkelijke fases : Een schot van Flor Goethals die de linkerpaal scheerde en een ferme botsing tijdens een kopduel tussen onze verdediger  Jelle Lippens en de Lembeekse aanvaller Maticce  Dossche . Dewedstrijd werd hierdoor 20 minuten stilgelegd vermist laatstgenoemde met de mug met een oogkasbreuk naar het ziekenhuis werd afgevoerd . Jelle van zijn kant kon na verzorging zijn wedstrijd rondmaken .

Een tweede helft opnieuw met wisselende kansen maar beide doelmannen hielden hun netten verder schoon . De duisternis trad bijna volledig in toen ref. Jeroen Platteau deze eerder zoutloze partij met weinig lichtpunten affloot . Lembeke gelukkig en wij met hangend kopje zonder puntenwinst teruggestuurd naar de Doornstraat waar de spelers nog samen een maaltijd verorberden ikv ons jaarlijks eetfestijn .

Volgende week wordt er zaterdagavond om 19u30 gespeeld thuis tegen SK Bellem . Het wordt al “ van moeten “ om uit de gevaarzone te blijven . Van Eenaeme komt terug uit schorsing , De Baerdemaecker herneemt met de beloften maar Cazaerck en Lecluyse liggen nog in de lappenmand met spierblessures .

Belzele speelde met :

Van Den Broucke – De Somviele –Lippens - Verclyte – Malysse – Ligthart – Schauvliege – Van De Sompel – Goethals – Oduro – Van Leene .Res : Westelinck – De Zutter – Van Driessche - Gabriël

Verslag : GC Koen C.

Wedstrijdverslag KFCE Belzele - FC Kleit

Wedstrijdverslag            11° competitiematch                                                   Datum : 10/11/2019

 

“ Winst uit handen gegeven laatste 10 minuten !! “

 

KFCE Belzele – FC Kleit                3-3

Vandaag konden we terug beroep doen op onze topscoorder Alexander Oduro die terug uit schorsing kwam . Ook Tom De Somviele was er terug bij die echter de wedstrijd aanving op de bank .

Met de komst van FC Kleit weten we uit ervaring dat er een knokkersploeg op bezoek komt die het vooral van fysiek voetbal moet hebben . Dit zagen we al vlug in het begin van de wedstrijd want de Maldegemse oranjehemden gebruikten hun geliefkoosd “ Kick and rush “ spelletje . Hoge verre ballen naar de aanvalslinie en achteraan kort verdedigen op de tegenstrever . Belzele was gedurende de eerste 30 min de best voetballende en gevaarlijkste ploeg maar scoren lukte nog niet . Jammer genoeg moest trainer Guy Van Durme al op de 4°min Céderic Lecluyse vervangen die herviel in een nieuwe blessure door Seba Van de Sompel . Tot overmaat van ramp moest ook Arne Cazaerck met een spierverrekking achteraan de rechterbil kort voor de rust het veld verlaten . Door deze herschikking kwamen we dan nog op de 45 min op achterstand toen na een verre inworp Laceur voor Kleit de score kon openen .

Ruststand : 0-1

Belzele op achtervolging aangewezen en direct namen ze Kleit “ bij de keel “ en zetten we hoog druk met resultaat tot gevolg !! Op de 56°min kon Alex Oduro zich ter hoogte van de grote rechthoek losmaken van zijn bewaker, een tweede verdediger dribbelen en mooi met rechts in de rechterbenedenhoek besluiten 1-1 . Wij gingen verder op onze élan en een kwartiertje later kregen we een strafschop na handspel van een Kleitse verdediger . Van De Sompel achter de bal en met succes 2-1 . Het kon niet op want nog geen 5 min later kon terug Oduro de mooiste aanval van de wedstrijd afwerken en werd het 3-1 . Belzele op rozen en op dat moment mocht de overwinning ons niet meer ontsnappen . Maar een prachtig getrapte scherpe vrije trap en een discutabele toegekende strafschop enkele minuten voor tijd wegens onvrijwillig handspel telkens afgewerkt door aanvaller Blomme, deed ons de das om . Weg 3 punten en op 10 minuten tijd moesten we ons tevreden stellen met dat ene puntje : 3-3 .

Belzele speelde met : Van Den Broucke – De Zutter - Lippens – Malysse – Cazaerck – Schauvliege – Van Eenaeme – Goethals – Lecluyse – Van Leene - Oduro  

Res : Westelinck – Verclyte – Van De Sompel – De Somviele .

 

Verslag : GC Koen C.

Wedstrijdverslag LS Merendree - KFCE Belzele

Wedstrijdverslag            10° competitiematch                    Datum : 3/11/2019

“ Verdienstelijk gespeeld maar toch “ te weinig “ !! “

LS Merendree - KFCE Belzele                3-1

Zonder twee sterkhouders met name Alexander Oduro (geel  geschorst ) en Tom De Somviele ( verontschuldigd ) trokken we naar Merendree om het plaatselijke Lando Sport partij te geven .

Op kunstgras en tegen goed voetballende tegenstrevers kunnen we wel degelijk ons mannetje staan en met volle moed en vooral gemotiveerd vatten wij de wedstrijd aan . De eerste helft verliep met wisselende kansen en wij waren beslist de evenknie van de 5°de in de rangschikking . Via een mooie combinatie Cazaerck – Van de Sompel – Lecluyse werd het zelfs op de 23 min 0-1 via laatstgenoemde,  die mooi overhoeks de thuisdoelman te grazen nam . Wij hoopten deze score tot aan de rust te behouden maar lukten daar niet in want op de 40° min was het flankverdediger Desmedt die met een schot vanop 25 meter Alain VDB verschalkte en de bordjes in evenwicht bracht .

Ruststand : 1-1

Een tweede helft met nu vooral Merendree meer in het offensief maar net zoals in de eerste 45 minuten werd er vooral strijd gestreden op het middenveld en werden langs beide kanten de spitsen moeilijk bereikt . Duidelijk bleek wel dat de oranjehemden op de flank snel waren en hieruit werd ook op de 50°min de 2-1 gescoord . Ercaliskan ronde een prachtvoorzet van Verbraeken met het hoofd af en onze verdediging was gezien . Belzele kon weinig reageren en toen Robin Dossche er een kwartier later 3-1 van maakte zag het er voor ons zeer benard uit . De laatste 15 minuten probeerden we wanhopig de aansluitingstreffer te maken maar ons aanvallend compartiment was te onmondig ondanks veel balbezit en constante druk op het Merendreese doel . Zoals de titel van dit verslag vermeldt : Verdienstelijke partij van onze jongens maar “te weinig” in het creëren van potentiële kansen om te scoren en op die manier pak je geen verdere punten in het klassement .

 

Belzele speelde met : Van Den Broucke – De Zutter - Lippens – Malysse – Cazaerck – Schauvliege – Van Eenaeme – Goethals – Lecluyse – Van De Sompel – Van Leene .Res : Westelinck – Verclyte – Ligthart – Van Driessche .

 

Verslag : afgevaardigde & GC Koen C.

Wedstrijdverslagen van het eerste elftal

Wedstrijdverslag KFCE Belzele - Sparta Ursel

Wedstrijdverslag            9°competitiematch                                                       Datum : 26/10/2019

 

“ Deksel op de neus in voorlaatste speelminuut “

KFCE Belzele – Sparta Ursel                  0-1

Onze eerste thuiswedstrijd op zaterdagavond met als gast Sparta Ursel . Een ploeg die ons nooit ligt en het vooral moet hebben van vlug en kordaat spel . Vorige week behaalden zij hun eerste overwinning thuis tegen Sleidinge met klinkende 3-0 cijfers en wetende dat hun geblesseerde spelers terug paraat zijn,  zou dit een moeilijke partij worden ook al staan zij momenteel onder ons gerangschikt .  

De talrijk opgekomen supporters ( vooral veel van Ursel ) zagen wel geen hoogstaande partij dat was vooral te wijten aan het feit dat we twee ploegen aan het werk zagen die elkaar geen duimbreed spelmogelijkheid toelieten . Veelal hard gebikkel en langs beide kanten werd veel te veel de lange bal gehanteerd . Ursel had gedurende de eerste helft windvoordeel en bevond zich meer op onze helft . Wij konden slechts sporadisch dreigen met enkele tegenaanvallen maar de Urselse goalie Wyckstandt kwam telkens gepast tussenbeide .

Ruststand : 0-0

Een tweede helft met nu vooral Belzele in het offensief maar net zoals in de eerste 45 minuten werd er vooral strijd gestreden op het middenveld en werden langs beide kanten de spitsen moeilijk bereikt . Kwamen er dan toch eens aanvallende fases werden die door beide verdedigingen oordeelkundig afgestopt . Dit duurde zo tot aan de 80°min toen onze verdediger Bram Van Eenaeme op links in duel ging met een Urselse aanvaller,  beiden haakten wat in elkaar maar laatst genoemde kon zich iets beter rechthouden , in balbezit komen en vervolgens neergaan in het penaltygebied . De ref zag dit als een haakfout van onze speler en floot onvermijdelijk voor strafschop . Gelukkig voor ons redde onze kapitein Alain Vanden Broucke de elfmetertrap en bleven de bordjes in evenwicht .Met nog tien minuten te gaan kregen wij nog twee mooie gelegenheden om op voorsprong te komen : Een eerste maal na een mooie kopbal van Jelle Lippens en vervolgens op een gedevieerde bal van Oduoro maar telkens redde de bezoekende doelman . Iedereen had zich al met een brilscore verzoend toen de ingevallen Stofferis op de 89°min onze verdediging te vlug af was en naast Alain VDB de bal in doel schoot . Het allerlaatste offensief van onze jongens leverde geen gelijkmaker meer op en op die manier sloten we de 9°competitiematch “ balend” met 0-1 verliescijfers af .

Te vermelden dat onze topscoorder Alexander Oduro zijn derde geel pakte en aldus geschorst is voor de volgende speeldag op LS Merendree .

Belzele speelde met : Van Den Broucke – De Somviele - Lippens – Malysse – Cazaerck – Schauvliege – Van Eenaeme – Goethals – Lecluyse – Oduro – Van Leene .Res : Westelinck – Verclyte – Van De Sompel – Gabriël

Verslag : Reporter van dienst, GC Koen C.